Svetski naftni kongres održava se u Kanadi

Izvor:   Nacionalni naftni komitet Srbije

Svetski naftni kongres, najveći globalni skup naftaša, biće održan u Kanadi, u gradu Kalgariju od 17. do 21. septembra. Na ovom prestižnom energetskom forumu prisustvuju predstavnici država i vlada energetskih lidera u oblasti nafte i gasa, vodeće kompanije koje posluju u ovoj oblasti, kao i eksperti koji će diskutovati o izazovima i mogućnostima upravljanja svetskim naftnim i energetskim resursima u izazovnim globalnim okolnostima i okolnostima energetske tranzicije. (Foto: Pexels)

Svetski naftni kongres održava se svake tri godine u zemljama članicama Svetskog naftnog saveta, a ovogodišnji 24. po redu biće obeležen temom „Tranzicija energije: Put do nule“ i  organizovan kroz strateške i tehničke sesije, panele, ali i sajamsku manifestaciju na kojoj će učestvovati više od 200 međunarodnih izlagača.

Očekuje se da će Kongres privući više od 5.000 delegata iz više od 100 zemalja, 50 ministarskih delegacija, 700 stručnih govornika i 800 predstavnika medija iz celog sveta.

Oko 15.000 posetilaca je već registrovalo svoje prisustvo.

Svetski naftni kongres održava se u Kanadi
Kalgari, Kanada (Foto: Pixabay)

Sa kompanijama članicama iz 60 zemalja širom sveta, Svetski naftni kongres okuplja čak 95 odsto svetske proizvodnje i potrošnje nafte i gasa.

Kongresu će i ovaj put prisustvovati delegacija Nacionalnog naftnog komiteta Srbije, a očekuju se susreti sa međunarodnim delegacijama koji će biti važni za razmenu znanja i iskustava u oblasti nafte i gasa.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...