NIS će akcionarima kroz dividende isplatiti četvrtinu neto dobiti

J.P.

NIS će akcionarima ove godine isplatiti dividende u iznosu od 25 odsto neto dobiti, što iznosi 13,08 milijardi dinara, odnosno 80,22 dinara po akciji, odlučeno je na jučerašnjoj Skupštini akcionara ove kompanije. Umesto Zorane Mihajlović za predsednika Skupštine akcionara izabran je Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike u Vladi Srbije.

Na jučerašnjoj, VI redovnoj sednici Skupštine akcionara Naftne industrije Srbije a.d. odobrena je isplata dividendi akcionarima NIS-a za 2013. godinu u iznosu od 25 odsto neto dobiti, što iznosi 13,08 milijardi dinara, odnosno 80,22 dinara po akciji.

Pravo na isplatu dividendi za 2013. godinu imaju svi akcionari NIS-a koji su upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti na Dan akcionara VI redovne sednice Skupštine akcionara (20. jun 2014. godine).

Skupština akcionara NIS-a donela je odluku o raspodeli dobiti kompanije za 2013. godinu, isplati dividendi, kao i utvrđivanju ukupnog iznosa neraspoređene dobiti kompanije, navedeno je u saopštenju NIS-a.

Umesto Zorane Mihajlović za predsednika Skupštine akcionara izabran je Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike u Vladi Srbije.

Na sednici Skupštine akcionara izabrani su i članovi Odbora direktora. Na predlog najvećeg akcionara, Gaspromnjefta za predsednika Odbora direktora NIS a.d. Novi Sad izabran je Vadim Jakovljev je, zamenik predsednika Izvršnog odbora OAD Gasprom njeft i prvi zamenik generalnog direktora Blok Istraživanje i proizvodnja OAD Gasprom njeft. Kiril Kravčenko, član Izvršnog odbora i zamenik generalnog direktora Gaspromnjefta za upravljanje stranim aktivama i ubuduće će biti generalni direktor NIS-a.

U Odboru direktora NIS-a biće i Anatolij Černer, zamenik predsednika Izvršnog odbora Gaspromnjefta, Aleksandar Bobkov, savetnik generalnog direktora Gaspromnjefta, Aleksandar Krilov, direktor Direkcije regionalnih prodaja Gaspromnjefta i Aleksej Jankevič, član Izvršnog odbora OAD Gasprom njefta.

Za članove Odbora direktora od strane  Republike Srbije su imenovani Nikola Martinović, Goran Knežević i Danica Drašković.

Stanislav Šekšnja i Volfgang Rutenštorfer imenovani su za nezavisne članove Odbora direktora.

Skupština akcionara je imenovala Nenada Mijailovića za predsednika Odbora skupštine akcionara za nadzor nad poslovanjem i postupkom izveštavanja akcionara, dok su za članove tog Odbora imenovani Zoran Grujičić i Aleksej Urusov.

Skupština akcionara NIS-a usvojila je finansijske izveštaje za 2013. godinu, konsolidovane finansijske izveštaje za 2013. godinu i izveštaj o izvršenoj reviziji finansijskih izveštaja i konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2013. Za revizora finansijskih izveštaja i konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2014. godinu izabran je Ernst&Young.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...