Ruski gas neće teći Ukrajinom

Izvor:   Interfax-Ukraine

„Gasprom“ planira da gradnjom gasovoda „Južni tok“ i dovršetkom projekta „Severni tok“ Ukrajini oduzmu ulogu glavne tranzitne zemlje za ruski gas ka Evropi

Iz „Gasproma“ je juče saopšteno da ova ruska naftna i gasna kompanija namerava da isključi Ukrajinu, trenutno glavnu tranzitnu zemlju za izvoz ruskog gasa, iz sistema isporuke tog energenta ka evropskim potrošačima.

„Tome će prethoditi realizacija svih planiranih projekata „Gasproma“ za transport ruskog gasa. Kada gasovod „Južni tok“ počne sa radom punim kapacitetom, a „Severni tok“ sa dve dodatne linije, imajući u vidu udeo u vlasništvu „Gasproma“ nad gasovodnim objektima u Belorusiji i u Crnom moru značaj ukrajinskog tranzita za izvoz ruskog gasa biće jednak nuli,“ rekao je juče novinarima u Moskvi Sergej Kuprijanov, portparol kompanije „Gasprom“.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...