Za sada sada bez poskupljenja goriva u Republici Srpskoj

Izvor:   Srna

Neće doći do novog poskupljenja naftnih derivata u Republici Srpskoj (RS), iako je i dalje prisutan blagi rast cena nafte i derivata na svetskoj berzi, smatra Vojin Mitrović, predsednik Udruženja vlasnika benzinskih pumpi u RS.

Predsednik Udruženja vlasnika benzinskih pumpi u Republici Srpskoj Vojin Mitrović smatra da neće doći do novog poskupljenja naftnih derivata u Srpskoj, iako je i dalje prisutan blagi rast cena nafte i derivata na svetskoj berzi.

“Ovaj rast cena nije toliki da bi se moralo ići sa korekcijom cena, tim pre što smo mi u Republici Srpskoj to povećanje imali prošle sedmice”, rekao je Mitrović.

On je dodao da bi se sutra tačno moglo znati da li će biti novog poskupljenja, ali smatra da ne bi trebalo da dođe do toga.

Komentarišući vrtoglavo poskupljenje goriva u susednoj Hrvatskoj, Mitrović je rekao da je to posledica rasta cene nafte na svetskoj berzi.

“Hrvatska nije imala poskupljenja unazad 15 do 20 dana, pa je od danas podigla cene na pumpama”, rekao je Mitrović.

On je rekao da se cena goriva u RS razlikuje od pumpe do pumpe i u proseku iznosi od 2,35 KM do 2,45 KM po litru.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...