Plaćanje računa uz IPS QR kod na NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama

Izvor:   NIS

Kompanija NIS i Banka Poštanska štedionica omogućili su na svim NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama u Srbiji uslugu plaćanja računa uz pomoć IPS QR koda čiji je izdavalac Narodna banka Srbije. Ovaj inovativan način plaćanja prvi put je dostupan na benzinskim stanicama u Srbiji. (Foto: NIS)

Plaćanje računa uz pomoć IPS QR koda na NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama u Srbiji  predstavlja jednostavno, brzo i pouzdano rešenje koje omogućava korisnicima da u svega nekoliko koraka, bez prekucavanja podataka u nalog za plaćanje i bez čekanja na šalterima, plate račune skeniranjem NBS IPS QR koda od strane kasira.

Transakcija se u svega nekoliko sekundi izvršava putem Instant platnog sistema Narodne banke Srbije kao najsavremenijeg načina plaćanja koje trenutno postoji u svetu pa će samim tim plaćanje odmah biti i evidentirano kod primaoca, navodi se u saopštenju kompanije NIS.

Plaćanje računa uz IPS QR kod na NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama
(Izvor: NIS)

Korišćenje usluge „IPS Plaćanje računa“ je vrlo jednostavno. Da bi potrošač platio račune u maloprodajnim objektima NIS-a, sve što je potrebno jeste da pokaže račun na kasi nakon čega prodavac skenira NBS IPS QR kod na računu. Uplata se vrši gotovinom, čekom, „IPS - Pokaži“ QR kodom ili poklon karticom kompanije, a nakon izvršene uplate kupac dobija potvrdu o obavljenoj transakciji čime je plaćanje računa završeno.

Nova usluga predstavljena je danas u prisustvu predstavnika kompanije NIS, Narodne banke Srbije i Banke Poštanska štedionica na Gazprom benzinskoj stanici „Sokolići 1“, najnovijoj benzinskoj stanici premijum brenda NIS-a i prvom maloprodajnom objektu na auto-putu „Miloš Veliki“.

Anton Čerepanov, zamenik generalnog direktora NIS-a
Anton Čerepanov, zamenik generalnog direktora NIS-a (Izvor: NIS)

Dobrodošlicu na najnoviju benzinsku stanicu NIS-a prisutnima je poželeo Anton Čerepanov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS, koji je istakao da NIS kao kompanija kontinuirano radi na unapređenju korisničkog iskustva, u korist potrošača.

„Uvođenjem „IPS Plaćanje računa“ usluge  još jednom pokazujemo da ostajemo posvećeni razvoju novih usluga i da benzinske stanice NIS-a odavno nisu samo mesto za točenje goriva. Ovo je samo jedan u nizu projekata koje smo realizovali zajedno sa našim domaćim partnerima i koji nam omogućavaju da jačamo lidersku poziciju na tržištu. Nastavićemo predano da radimo na uvođenju inovacija, jer smo okrenuti budućnosti u kojoj NIS vidimo kao kompaniju koja se oslanja na primenu tehnoloških rešenja i novih tehnologija, na dobrobit naših potrošača“, izjavio je Čerepanov.

Bojan Kekić, predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica istakao je važnu ulogu koju imaju inovacije za korisnike usluga kao i značaj dugogodišnjeg partnerstva Banke Poštanska štedionica, Narodne banke Srbije i kompanije NIS.

"Banka Poštanska štedionica trudi se da kroz ostvarivanje rezultata iskoristi poslovni ambijent koji nam je država stvorila i dalje stvara svojim aktivnostima. Od skoro kao najveća državna banka, imamo veliku odgovornost da rezultatima našeg rada postignemo ono što je bitno, kako za naše klijente, tako i za našeg akcionara. Siguran sam da će 320 benzinskih stanica NIS-a novom uslugom korisnicima omogućiti efikasna i komforna plaćanja svih računa koji na sebi sadrže QR kod. Banka Poštanska štedionica ove godine obeležava 100 godina postojanja i nastojimo da u sektoru bankarstva postanemo lider kao domaća, državna banka“, izjavio je Kekić.

Plaćanje računa uz IPS QR kod na NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama
(Izvor: NIS)

Viceguvernerka Narodne banke Srbije, Dragana Stanić, navela je da je cilj  guvernera,  gđe Jorgovanke Tabaković,  da pored toga što su instant plaćanja dostupna na standardnim kanalima,  poput šaltera banaka i aplikacijama za elektronsko i mobilno bankarstvo, da NBS omogući i dodatne funkcionalnosti pa je tako danas moguće izvršiti instant plaćanje i na prodajnim mestima (fizičkim i internet), ali i brzo, lako i jednostavno izvršiti plaćanje računa skeniranjem QR koda, a odnedavno je omogućena i usluga „Prenesi“, koja korisnicima daje priliku da vrše prenos sredstava samo na osnovu poznavanja broja mobilnog telefona primaoca.

„U procesu unapređenja platnog sistema i digitalizacije finansijskih usluga Narodna banka Srbije ne može sama, već je neophodna i saradnja sa partnerima koji dele istu viziju i žele da omoguće svojim korisnicima nove i savremene usluge. Sa današnjim uvođenjem plaćanja računa na NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama Narodna banka Srbije nastavlja saradnju sa kompanijom NIS i Bankom Poštanska štedionica, koja je započela prošle godine. Imajući u vidu razvijenu mrežu benzinskih stanica kompanije NIS verujemo da će ovo naići na pozitivan prijem kod korisnika, posebno u mestima u kojima nema razvijene infrastrukture“, izjavila je Dragana Stanić.

Uvođenjem “IPS - Plaćanje računa“ usluge, kao jednog od najsavremenih načina plaćanja na prodajnim mestima, NIS još jednom potvrđuje da ostaje dosledan stalnoj modernizaciji i primeni inovativnih rešenja u korist potrošača. Osim što omogućava jednostavno, brzo plaćanje i uštedu vremena, dodatni benefit nove usluge NIS-a ogleda se u činjenici da je dostupna potrošačima u okviru najveće maloprodajne mreže naftnih derivata na domaćem tržištu, na više od 300 NIS Petrol i Gazprom benzinskih stanica širom Srbije.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...