NIS: Akcionarima više od milijardu dinara na ime dividendi

Izvor:   NIS

Skupština akcionara NIS a.d. Novi Sad je na danas održanoj XIII redovnoj sednici donela Odluku o raspodeli dobiti ranijih godina, pokriću gubitka NIS a.d. Novi Sad za 2020. godinu, isplati dividendi i utvrđivanju ukupnog iznosa neraspoređene dobiti NIS a.d. Novi Sad. Na osnovu ove Odluke NIS će akcionarima na ime dividende isplatiti 1.001.190.856 dinara. (Foto: NIS)

Ovo je deveta godina zaredom u kojoj će NIS isplatiti dividendu akcionarima. Do sada je na ime dividende od 2013. godine isplaćeno više od 59 milijardi dinara, navodi se u saopštenju kompanije NIS.

Pravo na dividendu imaju svi akcionari NIS a.d. Novi Sad koji su upisani u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti na 19. jun 2021. godine, odnosno na Dan akcionara XIII redovne sednice Skupštine akcionara. Dan i postupak isplate dividende akcionarima odrediće Odbor direktora NIS a.d. Novi Sad.

Takođe, Skupština akcionara je usvojila i Godišnji izveštaj NIS a.d. Novi Sad za 2020. godinu, kao i Finansijske izveštaje, Konsolidovane finansijske izveštaje i izveštaje o izvršenoj reviziji Godišnjeg izveštaja, Finansijskih izveštaja i Konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2020. godinu.

Za revizora Finansijskih izveštaja i Konsolidovanih finansijskih izveštaja za period od 3 godine (2021 – 2023) izabrano je društvo „PricewaterhouseCoopers d.o.o. Beograd“.

Na sednici Skupštine su za članove Odbora direktora NIS a.d. Novi Sad imenovani:

  • Vadim Jakovljev, zamenik predsednika Izvršnog odbora, zamenik generalnog direktora za istraživanje i proizvodnju JAD „Gasprom njeft“
  • Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS a.d. Novi Sad
  • Anatolij Černer, zamenik predsednika Izvršnog odbora, zamenik generalnog direktora za logistiku, preradu i promet JAD „Gasprom njeft“
  • Aleksej Jankevič, član Izvršnog odbora, zamenik generalnog direktora za ekonomiku i finansije JAD „Gasprom njeft”
  • Pavel Oderov, zamenik generalnog direktora za spoljnotrgovinsko poslovanje JAD „Gasprom njeft“
  • Dmitrij Šepeljski, načelnik Departmana za koordinaciju prodaje naftnih derivata JAD „Gasprom njeft“
  • Danica Drašković
  • Dejan Radenković
  • Dragutin Matanović

Takođe se navodi da su za nezavisne članove Odbora direktora imenovani Aleksandar Čepurin i Olga Visocka.

Za predsednika Odbora Skupštine akcionara za nadzor nad poslovanjem i postupkom izveštavanja akcionara NIS a.d. Novi Sad je imenovan Zoran Grujičić, dok su za članove tog Odbora imenovani Dragan Bračika i Aleksej Urusov, direktor Direkcije za ekonomiku i korporativno planiranje JAD „Gasprom njeft”.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...