Prvi čovek Rosnjefta: Oporavak svetske ekonomije i potražnje za naftom možda i dogodine

Izvor:   BM/TASS

Oporavak svetske ekonomije i potražnje za naftom mogao bi da počne već tokom 2021, izjavio je Igor Sečin, direktor Rosnjefta (Rosneft), tokom XIII Evroazijskog ekonomskog foruma. (foto, TASS)

“Sudeći po dostupnim procenama, oporavak svetske ekonomije i potražnje za naftom može se desiti već tokom 2021. godine. Međutim, čovečanstvo treba da učini zajednički napor kako bi se ostvarili rezultati. Ovo je težak zadatak, ali je rešiv. Dobar primer vidimo u Kini, koja je prva osetila posledice pandemije”, rekao Sečin.

Izolacija ekonomija i uspostavljanje barijera dovelo je do užasnih posledica na energetski sektor, ali i na korisnike energetskih resursa, izjavio je Igor Sečin na Forumu.

Naglasio je da će interakcija između država - proizvođača energetskih resursa dodatno pojačati ekonomsku stabilnost.

“Osiguravanje interakcije između zemalja koje proizvode naftu je garancija energetske i ekonomske stabilnosti. Važnost ove interakcije može se samo povećati”, izjavio je Sečin.

Dodao je da sankcije ometaju oporavak tržišta i svetske ekonomije, i kao primer naveo je projekat Severni Tok 2.

“Sankcije usporavaju, i nastaviće da usporavaju oporavak tržišta i svetske ekonomije. Jasan primer je pritisak na projekat Severni tok 2, koji je uključen u američki zakon o budžetu”, rekao je Sečin.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...