Gastrans dobio sertifikat - nezavisni operator transporta prirodnog gasa

J.P.

Savet AERS-a izdao je Gastransu d.o.o. sertifikat kao nezavisnom operatoru transporta prirodnog gasa.

Savet Agencije za energetiku Republike Srbije (AERS), na sednici od 21. februara 2020. godine doneo je Odluku kojom se GASTRANS d.o.o. izdaje sertifikat kao nezavisnom operatoru transporta prirodnog gasa, navedeno je u saopštenju AERS-a.

Ovom odlukom je u suštini potvrđena preliminarna Oluka AERS doneta na sednici od 15.avgusta 2019.godine i uspostavljena ista obaveza za Gastrans d.o.o. da najkasnije u roku od šest meseci od početka operativnog rada dostavi upotrebne dozvole ili upiše pravo svojine na objektima transportnog sistema prirodnog gasa, kao i da dostavi dokaze da samostalno posluje i upravlja izgrađenim transportnim sistemom.

Navedena odluka Saveta AERS je doneta u skladu sa procedurom i uslovima propisanom Zakonom o energetici i Pravilnikom o licenci za obavljanje energetske delatnosti i sertifikaciji, kao i uslovima iz Rešenja AERS o izuzeću novog interkonektora za prirodni gas i ista se zajedno sa mišljenjem Sekretarijata energetske zajednice objavljuje u Službenom glasniku Republike Srbije i na internet stranicama operatora transportnog sistema i Agencije.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...