Oboren sovjetski rekord u proizvodnji nafte

BM

Rusija je dostigla sovjetski rekord u proizvodnji sirove nafte. Najavljuju reform poreskog Sistema u naftnom biznisu.

Proizvodnja nafte u Rusiji u 2019. godini dostigla je 560,2 miliona tona, čime je premašen nivo iz 2017. i 2018. godine kada je dostigla 549 i 556 miliona tona.

Prema statistici Centralno dispečerskog odeljenja Energetskog kompleksa goriva, to je skoro jednako rekordu zabeleženom u periodu Sovjetskog saveza, kada je 1987. godine proizvedeno 569,5 miliona tona, prenosi Tass.

Rusko ministarstvo energetike predvidelo je da bi domaća proizvodnja nafte mogla da se suoči sa padom u narednim godinama ukoliko se ne sprovede reforma poreza.

Ministar energetike Aleksandar Novak izjavio je da ruski naftni sektor snosi najveći poreski teret na svetu, koji iznosi 70 odsto prihoda kompanija, kao i da je razvoj gotovo polovine ruskih rezervi nafte neisplativ prema postojećem sistemu oporezivanja.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...