GASTRANSu odobreno izuzeće novog interkonektora za prirodni gas

BM

Savet Agencije za energetiku Republike Srbije (AERS) doneo je, na vanrednoj sednici 5. marta 2019. godine, konačno Rešenje o izuzeću novog interkonektora za prirodni gas, kojim odobrava privrednom društvu GASTRANS d.o.o. Novi Sad izuzeće od obaveza primene pravila pristupa treće strane na budućem gasovodu koji će ići kroz Republiku Srbiju i biti povezivan na bugarski i mađarski nacionalni transportni sistem.

Postupajući po zahtevu GASTRANS d.o.o. podnetom Agenciji od 2. februara 2018. godine za oslobađanje od obaveze primene regulisanih cena i izuzeće od obaveze vlasničkog razdvajanja delatnosti proizvodnje i snabdevanja prirodnog gasa, Savet AERS je, u skladu sa Zakonom o energetici (član 288) u koji je prenet tzv. „Treći paket“ propisa Evropske unije o zajedničkim pravilima unutrašnjeg tržišta energije, doneo Rešenje o izuzeću novog interkonektora za prirodni gas, uzevši u najvećoj mogućoj meri u obzir Mišljenje Sekretarijata energetske zajednice dostavljeno Agenciji 5. februara 2019. godine.

Rešenje možete pogledati na sledećem linku.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...