Tramp talac Saudijske Arabije (?)

BM

Tramp greši, Saudijci ne mogu da nadonade manjak nafte, tvrde iranski zvaničnici.

Iranski zvaničnici su saopštili danas da američki predsednik Donald Tramp greši ako očekuje da će Saudijska Arabija i drugi proizvođači nafte nadoknaditi manjak ponude na tržištu izazvan uvođenjem američkih sankcija Iranu.

"Predsednik SAD Tramp deluje kao talac Saudijske Arabije i nekoliko proizvođača nafte koje tvrde da mogu da nadomeste iranski izvoz od 2,5 miliona barela dnevno, ohrabrujući ga da preduzme akcije protiv Irana", izjavio je danas predstavnik Irana u Organizaciji zemalja izvoznica nafte (OPEK) Hosein Kazempur Ardebili, piše Rojters a prenosi Tanjug.

"Sada oni i Rusija prodaju više nafte i po većim cenama. I to ne samo na osnovu povećane proivodnje, već i iz rezervi", dodao je on.

Takvi komentari dolaze samo dan nakon što je Rojtersova anketa pokazala da je OPEK povećao proizvodnju za 70.000 barela dnevno u julu.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...