Naftaški dinar za očuvanje planete

J.Putniković

LUKOIL SRBIJA finansijskom podrškom pomaže uređenje dva parka u Zemunu, čime pokazuje spremnost da uloži ne samo u zajednicu u kojoj posluje, već i da poštuje životnu sredinu“, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda, Andreja Mladenović, pozdravljajući odluku ove naftne kompanije da opredeli 10 miliona dinara za realizaciju projekata i radova na uređenju zemunskih parkova i zelenih površina. (foto: Igor Semeničev, Andreja Mladenović i Slobodan Stanojević)

Priključujući se svima koji su danas odgovorni prema zajednici u kojoj žive i planeti, koja se ne može sama izboriti sa klimatskim promenama „LUKOIL SRBIJA“ AD pomaže uređenje zemunskih parkova.

Krajem novembra u Starom dvoru je potpisan ugovor između Grada Beograda i „LUKOIL SRBIJA“ AD o davanju finansijske podrške u visini od 10 miliona dinara za realizaciju projekata i radova na uređenju zemunskih parkova i zelenih površina.

Ugovorom je predviđena obnova javne zelene površine u sklopu koje će biti izgrađena i dečja igrališta sa fitnes vežbalištem, kao i terenima za basket uz ugradnju parkovskog mobilijara i sadnju zelenila i četinara u nekoliko ulica u opštini Zemun.

Inicijativa za ovaj projekat došla je od rukovodstva gradskog zelenila, čiji je prvi čovek Slobodan Stanojević istakao, da je ovo dobar primer poslovne prakse da jedna renomirana kompanija stvara i uređuje jedan novi prostor za građane i za najmlađe i  ulepšava grad.

„Ovim projektom prirodno se zaokružuje godišnji ciklus naše saradnje s Gradom Beogradom za 2017. godinu. Već drugu godinu zaredom zajedno s Gradom LUKOIL SRBIJA nastoji da podrži projekte u oblasti sporta, kulture, nauke i socijalne zaštite. Veoma mi je drago što imamo mogućnost da zajedno realizujemo ovakve odlične ideje i zato sam ubeđen da će se dobra saradnja nastaviti i ubuduće“, kazao je Igor Semeničev, generalni direktor „LUKOIL SRBIJA“ AD.

Sporazumom, vrednim 22,5 miliona dinara, koji je potpisan početkom ove godine u cilju širenja i razvoja saradnje na dugoročnoj i stabilnoj osnovi, nastavljena je saradnja Grada Beograda i kompanije „LUKOIL”, započeta još 2016. godine.

LUKOIL SRBIJA je deo PAO „LUKOIL“, jedne od najvećih javnih vertikalno integrisanih naftnih i gasnih kompanija na svetu, čiji udeo u svetskoj proizvodnji nafte premašuje 2% i koja poseduje oko 1% dokazanih zaliha nafte i gasa. Kompanija u potpunosti kontroliše ceo proizvodni ciklus od vađenja nafte i gasa do prometa naftnih derivata. 88% zaliha i 86% proizvodnje nafte i gasa obavlja se u Ruskoj Federaciji.

Preko 100.000 ljudi objedinjava svoje napore i talenat da bi obezbedili efikasan razvoj kompanije i njene liderske pozicije na tržištu. Proizvode i energiju kompanije LUKOIL svakodnevno kupuju milioni potrošača u preko 100 zemalja sveta, poboljšavajući na taj način kvalitet svog života.

Lukoil-pumpa

Misija kompanije LUKOIL usmerena je na to da se energija prirodnih resursa koristi za dobrobit čoveka, efikasno i odgovorno razvijaju poverena jedinstvena nalazišta nafte i gasa, čime se omogućava rast kompanije, blagostanje njenih radnika i društva u celini.

Strateški ciljevi PAO „LUKOIL“ su: jačanje pozicija u grani, finansijska stabilnost, optimalni bilans, visoka korporativna odgovornost.

Takvu korporativnu odgovornost u srpskom ogranku LUKOIL-a pokazuju saradnjom sa Gradom Beogradom, koju su Sporazumom za 2017. godinu svojim potpisima ozvaničili zamenik gradonačelnika Beograda, Andreja Mladenović, generalni direktor Društva Igor Semeničev i Slobodan Stanojević direktor JKP Zelenilo Beograd.

Zahvalivši se kompaniji LUKOIL na dobroj saradnji i podršci odabranim gradskim projektima koja traje već dve godine, zamenik gradonačelnika je istakao da se ova kompanija odavno svrstala u red društveno-odgovornih.

„Ovoga puta, kompanija LUKOIL SRBIJA finansijskom podrškom koja za nas znači puno, pomaže uređenje dva parka u Zemunu i pokazuje spremnost da uloži ne samo u zajednicu u kojoj posluje, već i da poštuje životnu okolinu“, rekao je Mladenović.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...