Putin danas slavi 62. rođendan

M. L.

Ruski predsednik je po prvi put u poslednjih 15 godina za rođendan uzeo slobodan dan, a proslaviće ga u sibirskoj tajgi, nekoliko stotina kilometara od najbližšeg naselja
(foto, Vladimir Putin)

Ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin danas će proslaviti svoj 62. rođendan daleko od civilizacije – u sibirskoj tajgi, nekoliko stotina kilometara od najbližeg naseljenog mesta. To će, kako je izjavio juče njegov portparol Dimitrij Peskov, biti prvi put da on ne provodi svoj rođendan na poslu, nego je uzeo slobodni dan.

putin-bali-kinez

Kineski predsednik Ksi Đinping na slavlju rođendana ruskog predsednika Vladimira Putina na Baliju 2013. sa indonežanskim predsednikom Susilo Bambang Iudhoiono koji svira rođendansku pesmu na gitari (foto AFP)

“Večeras će šef države odleteti u tajgu gde će odmoriti na svoj rođendan”, rekao je Peskov juče novinarima.

Putin će se u divljini kretati na konju. Neće odsesti ni u kakvoj vili ili kući za odmor, najbliže naselje je, po rečima Peskova, udaljeno 300 do 400 kilometara.

Ovaj dan odmora u sibirskoj divljini nije, ipak, slučajno izabran. Naime, Putin sutra treba da učestvuje na važnom savetovanju sa čelnim predstavnicima sibirskih gubernija.

Peskov nije saopštio nikakve dalje i pojedinosti o današnjem rođendanskom programu Putina. Ne zna da li će biti s njim neko od njegovih prijatelja i da li će za rođendan popiti bar čašicu votke.

Portparola, kako primećuju novinari, šokirala je činjenica da je Putin uzeo slobodni dan. Svih prethodnih godina on je 7. oktobra bio na poslu. Ove godine, međutim, on “radi gotovo 24 sata dnevno” pa je tako sebi bar danas dao malu pauzu.

Putinovi saradnici pripremaju mu za rođendan samo topla čestitanja. Lane je, međutim, Putina rođendan zatekao na samitu azijskih i pacifičkih zemalja na Baliju na kome je dobio na poklon tortu sa svećicama, a učesnici su zajedno zapevali “Hepi brtdej tu ju”. Kasnije je Putin otkrio da se tada kucao sa čašicom votke s kineksim predsednikom, a od japanskog premijera dobio je na poklon bocu rakije saki.

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...