UMRLA NAJSTARIJA JAPANKA, DRUGA NAJSTARIJA OSOBA NA SVETU

M.L.

Ono što najviše pada u oči jeste činjenica da je među najstarijima u svetu mnogo više žena nego muškaraca
ilustracija, Fusa Tatsumi (Image: Minspace)

Prekjuče je u veku od 116 godina, umrla Fusa Tacumio, najstarija osoba u Japanu i druga u svetu. Javila je o tome agencija Kjodo, pozivajući se na zvanične predstavnike grada Kašivara u kome je ova žena živela.

Tacumio je rodjena 15. aprila 1907, a poslednjih godina živela je u staračkom domu u Kašivaru. Tu je, kako pričaju Kašivarci, često volela da razgovara s lokalnim žiteljima koji su je posećivali.

Najstariji živi čovek na svetu sada je, prema Ginisovoj knjizi rekorda, Španjolka Maria Braniasa (Branyasa), kojoj je 116 godina, a rođ

ena je samo nekoliko nedelja pre od Japanke. U januaru je umrla u 118-oj godini francuska časna sestra Andre. Rekord najdužeg života drži i dalje jedna druga Francuskinja - Žan Kalman (Jeanne Calment) koja je umrla 1997. u veku od 122 godine.

Ono što najviše pada u oči jeste činjenica da je među najstarijima u svetu mnogo više žena nego muškaraca.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...