Proslavljen (uprkos koronavirusu) dan osnivanja Čehoslovačke

M.L.

Ovaj dan je u Češkoj državni praznik i neradni dan dok se u Slovačkoj obeležava kao važan istorijski datum
(foto, Miloš Zeman pedsednik Češke polaže cveže 28. 10. 2020.)

Najviši predstavnici Češke republike obeležili danas stodrugu godišnjicu osnivanja Čehoslovačke republike, iako je zbog epidemije koronavirusa bio otkazan zvaničan pijetetni čin. Pojedinačno su, ipak, došli i sa vremenskom razlikom od pet minuta položili cveće na praškom Vitkovu predsednik Republike Miloš Zeman, predsednik vlade Andrej Babiš i drugi visoki državni predstavnici.

Ovaj dan je u Češkoj državni praznik i neradni dan dok se u Slovačkoj obeležava kao važan istorijski datum.

Mesec i nešto dana potom, tojest  1.decembra 1918.  je osnovana država Srba, Hrvata i Slovenaca što se u bivšoj Jugoslaviji ne slavi niti obeležava.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...