AGENCIJA ZA LEKOVE GARANTUJE KVALITET

Dragica Bajić

Srpske agencije su potpuno na nivou Agencija, članica Evropske unije i što se tiče zakonske regulative u farmaceutskoj industriji, mi smo već u EU, kaže za Balkan magazin, mr farm. Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije

„Dobra dokumentacijska praksa u regulatornim postupcima” u farmaceutskoj industriji, naziv je Konferencije koja je prvog dana proleća ove godine održana u Sava centru u Beogradu. Učestvovali su vodeći proizvodjači i distributeri lekova, više od 40 farmaceutskih kuća. Konferencija je imala i regionalni karakter jer su učestvovale agencije pet zemalja bivše Jugoslavije, osim Slovenije koja je članica EU i koja se pojavila u ulozi organizatora.


Velibor Djerman

Cilj Konferencije je bilo prenošenje iskustava u registraciji lekova zemalja EU u zemlje buduće članice, a predavači - ljudi iz branše i nacionalnih agencija Nemačke, Švajcarske, Poljske i Slovenije.

Organizatori Konferencije su bili Alims Srbija, Covirias Slovenija i 2GL Outsourcin, Srbija, a u Sava Centru je bilo oko 150 učesnika.

“Srpske agencije su potpuno na nivou Agencija članica EU i što se tiče ove oblasti i zakonske regulative, mi smo već u Evropskoj Uniji”, kaže mr farm. Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije, zadužen za medjunarodnu saradnju i odnose sa javnošću. “To su nam rekli i eminentni predavači na ovom skupu iz Nemačke, Švajcarske, Poljske i Slovenije. U saradnji sa Ministarstvom zdravlja i inspekcijskim službama u ovoj oblasti se regulative poštuju i odgovorno tvrdimo da su lekovi koji imaju potvrdu Agencije za lekove adekvatni registraciji i da su bezbedni za lečenje”, kaže Zelić.


Pavle Zelić

“Nijedna organizacija ovakvih skupova se ne može zamisliti bez tradicionalnog srpskog gostoprimstva i upoznavanja sa turističkim potencijalima naše lepe zemlje”, kaže Velibor Djerman iz 2GL Outsourcing-a, jednog od organizatora ove Konferencije. “Učesnici su imali priliku da uživaju u netaknutoj prirodi Avale i srpskim specijalitetima, a pokazali smo da Srbija ima i te prirodne potencijale koji bitno utiču na ljudsko zdravlje. Gastronomski specijaliteti, muzika i dobar provod takodje su jedan od preduslova dobrog zdravlja, a i sastavni deo ponude Kongresnog turizma, koja našu zemlju čini konkurentnom u organizaciji ovakvih dogadjaja”, kaže Djerman.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...