ITALIJA TRAŽI OD EU TESTOVE NA KOVID PUTNIKA IZ KINE

ML

Svaki drugi putnik iz Kine pozitivan je na aerodromu u Milanu. U Evropi, najoštrije mere na porast koronavirusnih infekcija uvodi Italija
(ilustracija, Aerodrom u Milanu pre tri dana: kontrola putnika iz Kine na kovid 19)

Kina je nedavno počela da napušta svoje dosad veoma oštre mere protiv širenja kovida-19. A svet je ubrzo, kako piše italijanska agencija ANSA, počeo da se zatvara prema Kini... Obavezne testove za putnike iz Kine zavelo je već dosta zemalja, na primer, Italija, Japan...

milano-kontrola-kinezi-

Putnici koji dolaze iz Kine registruju se pre nego što se testiraju na COVID-19 na aerodromu Malpensa u Milanu. Italijanska premijerka Đorđa Meloni pozvala je Evropsku uniju da usvoji slična ograničenja (https://asia.nikkei.com/)

Službeni Peking i oficijelni mediji ćute o broju zaraženih, mada zvanični podaci, na primer sa aerodroma u Milanu, pokazuju da pozitivan test na kovid imao čak svaki drugi putnik iz Kine. Evropska unija kao celina zasad odbija oštrije mere.

Kina namerava da ukine oštre karantinske mere za putnike iz inostranstva od 8. januara 2023. Porast inficiranih je, međutim, izazvan nedavnim popuštanjem mera u saobraćaju o čemu se ćuti u Evropi. Prema računici britanske analitičke kompanije Erfiniti (Airfinity), koje navodi dnevnik Gardian (The Guardian), moguće je da iz Kine dolazi oko milion zaraženih svaki dan, dok bi broj žrtava od kovida -19 mogao da iznosi oko pet hiljada dnevno.

Prema agenciji Blumberg (Bloomberg), na internim sastancima Nacionalne zdravstvene komisije nedavno, čulo se da se za samo jedan dan zarazilo oko 37 miliona Kineza, što je dosad uopšte najveća brojka.

U Evropi najoštrije mere na porast koronavirusnih infekcija uvodi Italija koja je, inače, bila teško pogođena prvim talasom ovog virusa na početku 2020. Ova zemlja počinje sada da testira sve putnike koji dolaze iz Kine, među njima i tranzitne. Ukoliko bi podrobniji testovi otkrili novu varijantu koronavirusa, Rim računa i na druga ograničenja. Italija istovremeno pritiska druge evropske zemlje kako bi se dogovorili o zajedničkim potezima u pogledu testiranja putnika iz Kine.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...