EEAS: U Briselu ima oko 250 kineskih i 200 ruskih špijuna

M. L.

Ovi podaci, koje je saopštila Služba EU za spoljne poslove, bili bi uverljiviji da je saopšteno, takođe, koliko u sedištu Unije ima američkih i špijuna iz drugih zemalja
(ilustracija, Policijska konjica i demonstranti tokom antiimigrantskih protesta ispred sedišta evropskih institucija u Briselu, Belgija, 16. decembra 2018.)

Približno 250 kineskih i 200 ruskih špijuna deluju u Briselu, gde je sedište EU i NATO, saopštila je krajem protekle sedmice Služba EU za spoljne aktivnosti (EEAS) i upozorila evropske diplomate i predstavnike NATO na njihovu i aktivnost drugih stranih tajnih službi. 

Ova služba, kako prenosi nemački list Velt (Die Welt), upozorava diplomate posebno na posete nekim javnim lokalima u evropskom kvartu belgijske metropole. Među njima su omiljeni stek restoran i kafana u neposrednoj blizini glavne zgrade Evropske komisije.

Prema EEAS, kineski i ruski agenti rade u Briselu, uglavnom, u ambasadama ili trgovačkim predstavništvima svojih zemalja.

Koliko špijuna ima iz drugih zemalja, na primer, iz SAD, nije objavljeno. Da jeste, onda bi svakako ova lista bila uverljivija.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...