EEAS: U Briselu ima oko 250 kineskih i 200 ruskih špijuna

M. L.

Ovi podaci, koje je saopštila Služba EU za spoljne poslove, bili bi uverljiviji da je saopšteno, takođe, koliko u sedištu Unije ima američkih i špijuna iz drugih zemalja
(ilustracija, Policijska konjica i demonstranti tokom antiimigrantskih protesta ispred sedišta evropskih institucija u Briselu, Belgija, 16. decembra 2018.)

Približno 250 kineskih i 200 ruskih špijuna deluju u Briselu, gde je sedište EU i NATO, saopštila je krajem protekle sedmice Služba EU za spoljne aktivnosti (EEAS) i upozorila evropske diplomate i predstavnike NATO na njihovu i aktivnost drugih stranih tajnih službi. 

Ova služba, kako prenosi nemački list Velt (Die Welt), upozorava diplomate posebno na posete nekim javnim lokalima u evropskom kvartu belgijske metropole. Među njima su omiljeni stek restoran i kafana u neposrednoj blizini glavne zgrade Evropske komisije.

Prema EEAS, kineski i ruski agenti rade u Briselu, uglavnom, u ambasadama ili trgovačkim predstavništvima svojih zemalja.

Koliko špijuna ima iz drugih zemalja, na primer, iz SAD, nije objavljeno. Da jeste, onda bi svakako ova lista bila uverljivija.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...