Naftaši pomažu deci u razotkrivanju nauke

BM

Kompanija NIS sedmu godinu zaredom generalni je sponzor Festivala nauke koji se pod sloganom „Razotkrivanje“, održava od 5. do 8. decembra na Beogradskom sajmu.

Pod sloganom „Razotkrivanje“, trinaesti po redu Festival nauke, najveća manifestacija u oblasti promocije nauke i obrazovanja u regionu, održaće se od 5. do 8. decembra na Beogradskom sajmu, uz podršku kompanije NIS.

Kompanija NIS je sedmu godinu zaredom generalni sponzor Festivala nauke, koji je ovoga puta posvećen razotkrivanju zabluda i mitova uz pomoć nauke i naučnih dostignuća, sa nezaobilaznom dozom zabave, učenja i druženja. Za broj trinaest vezuju se razna sujeverja, a nauka se pokazala kao pravo oruđe i pouzdan saveznik u razotkrivanju istine.

Ovogodišnji Festival nauke održaće se u halama 3, 3A i 5 Beogradskog sajma i okupiće više od 60 naučnih i obrazovnih institucija i udruženja i više od 600 naučnika iz Srbije i inostranstva.

nis

Kompanija NIS će se ove godine predstaviti postavkom pod nazivom „Znanje pokreće“, specijalno  kreiranom da provede sve zainteresovane posetioce kroz pravu naučnu avanturu, kroz razotkrivanje zabluda i mitova kada je u pitanju energija, tema koja u velikoj meri utiče na naš svakodnevni život i predstavlja srž poslovanja kompanije. U ovom zanimljivom kutku, u hali 3 Beogradskog sajma, svako ko bude želeo pretvoriće se u pravog istražitelja u okviru NIS Escape Room-a, gde će ga kroz timski rad, logičko zaključivanje i sposobnost razotkrivanja misterija, tačni odgovori odvesti do izlaza. Pored toga, posetioci će imati priliku da učestvuju u dva eksperimenta – sa letećim tanjirima i merenjem težine na planetama Sunčevog sistema.

„Podrška NIS-a Festivalu nauke nije slučajna, jer je NIS svakodnevno okrenut nauci, primeni naučnih dostignuća u svom radu, inovacijama i digitalizaciji. Na tom putu postoji kompatibilnost između Festivala nauke i naše kompanije. Mi imamo i ogroman broj programa koje sprovodimo, gde se mladi stručnjaci školuju u inostranstvu, postaju vrhunski eksperti za naftu i gas, a zatim dolaze u našu kompaniju i stečeno znanje primenjuju u praksi. Ove nedelje smo obeležili i deset godina saradnje sa Istraživačkom stanicom Petnica, i to je još jedan projekat saradnje NIS-a sa naukom na koji smo izuzetno ponosni“, izjavio je Stefan Despotović, direktor eksternih komunikacija NIS-a.

Kao kompanija koja u fokus svog društveno odgovornog poslovanja stavlja profesionalno usavršavanje mladih, obrazovanje i korišćenje savremenih tehnologija i inovacija, cilj NIS-a je da zajedno sa organizatorima doprinese popularizaciji nauke među mladima. Podrška Festivalu nauke deo je strateškog usmerenja kompanije koja svoje društveno odgovorne projekte realizuje pod sloganom „Budućnost na delu“.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...