Stipendije EMS-a srednjoškolcima

BM

Direktorka EMS AD Jelena Matejić dodelila je danas 11 stipendija učenicima srednjih elektrotehničkih škola iz Beograda, Niša i Kruševca. Reč je o školama Nikola Tesla, Rade Končar i Stari grad (Beograd), Prva tehnička škola (Kruševac) i Nikola Tesla (Niš).

Ovo je peta godina zaredom kako EMS AD dodeljuje stipendije srednjoškolcima. Pravo učešća na konkursu imali su učenici treće godine smera elektrotehničar energetike. Godišnja stipendija iznosi 80.000 dinara, a srednjoškolci će imati i obavezu da u različitim organizacionim jedinicama, uz svoje mentore, provedu određen broj časova obavljajući praktične zadatke i upoznajući se sa funkcionisanjem kompanije i prenosnog sistema. Nakon završetka školovanja, postoji i mogućnost zasnivanja radnog odnosa ukoliko bude potrebe za kadrovima.

Stipendije EMS-a srednjoškolcima

- Kao i prethodnih godina, pružanjem finansijske i karijerne podrške uspešnim i talentovanim učenicima srednjih tehničkih škola, dajemo doprinos konceptu dualnog obrazovanja, ali i stvaramo osnov za buduće uspehe naše kompanije. Poslujemo u oblasti koja se ubrzano menja i svesni smo da je za razvoj i napredak neophodno ulagati u mlade i stručne ljude. U Elektromreži Srbije će imati priliku da se upoznaju sa radom jedne moderne i uspešne elektroenergetske kompanije i da iz prve ruke steknu praktična znanja od najboljih stručnjaka koje mogu sresti u našoj zemlji. I ono što je važno – mi mladima ne želimo da budemo usputna stanica. Želimo da im obezbedimo najbolje moguće uslove da se profesionalno razviju i ostvare u sopstvenoj zemlji i da za svoj rad budu adekvatno nagrađeni. Na taj način, korist imaju svi – i mladi stručnjaci, ali i EMS AD i Republika Srbija – istakla je tom prilikom direktorka Jelena Matejić.

Direktorka Elektrotehničke škole Stari Grad Ranka Vujičić rekla je da su ove stipendije veoma značajne za učenike jer ih dodatno motivišu i pružaju im šansu za nova znanja i iskustva. Ona se zahvalila Elektromreži Srbije istakavši da je to jedina kompanija koja pruža ovaj vid podrške učenicima srednjih elektrotehničkih škola.

Elektromreža Srbije će do kraja godine po peti put dodeliti i stipendije za studente elektrotehničkih fakulteta.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...