Ugovor „Čigote” i „Gaspromnjefta”

Izvor:   Blic

Rusi na Zlatiboru leče štitnu žlezdu

Kompanija „Gaspromnjeft“ poslaće iz Rusije tokom ove godine preko stotinu svojih radnika na lečenje i oporavak u Specijalnu bolnicu „Čigota“. Dolazak Rusa na Zlatibor plod je dogovora koji su proteklih dana u Moskvi postigli predstavnici menadžmenta energetskog giganta s Istoka i poznatog lečilišta sa najposećenije srpske planine.

- U glavnom gradu Rusije bili smo gosti centrale „Gaspromnjefta“, na njihov poziv, i sa njihovom osiguravajućom kućom SOGAZ postigli dogovor o nastavku saradnje. Zapravo, produžili smo pre dve godine potpisani ugovor sa ciljem da se prethodno uspostavljena saradnja nastavi i unapredi - kaže dr Nenad Crnčević, direktor „Čigote“.

Zlatiborska bolnica, znana po efikasnom lečenju štitne žlezde i gojaznosti, proteklih godina beleži porast stranih gostiju među kojima ubedljivo dominiraju Rusi, naročito od kada je privatizovanNIS.

Među posetiocima iz najveće države sveta prošle godine je ovde bilo 70 radnika „Gaspromnjefta“ - većina njih je bila podvrgnuta protokolu lečenja štitne žlezde, neki su na Zlatibor došli da fizikalnom terapijom saniraju reumatska oboljenja, dok je deo njih u Srbiju doputovao samo zbog klasične rehabilitacije i odmora.

„Gaspromnjeft“, prenosi Crnčević, svake godine pošalje petnaest odsto svojih radnika na oporavak u Karlove Vari, Rogašku Slatinu, a odskoro i na Zlatibor.

- Nama je čast da jedna od najvećih svetskih kompanija svoje zaposlene upućuje kod nas na odmor i rehabilitaciju. Preko sto njihovih radnika čiji dolazak je dogovoren za ovu godinu uglavnom imaju probleme sa štitnom žlezdom, bolešću koja je naročito izražena u Sibiru. Računajući i onih 130 Rusa, koji su se 2011. zbog iste boljke lečili kod nas, ovaj ugovor tretiramo kao izuzetnu preporuku i priliku da u narednom periodu pridobijemo što veći broj gostiju iz ove zemlje. To će imati veliki efekat, ne samo za „Čigotu“, već i za celu turističku privredu Zlatibora - priča direktor Specijalne bolnice.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...