Srbijagas postao većinski vlasnik Bijeljina-gasa

BM

Na ime dugova koje je "Novi Sad-gas", većinski vlasnik "Bijeljina-gasa" imao prema "Srbijagasu" ova srpska kompanija je postala većinski vlasnik gasne firme iz Bijeljine.

Kompanija "Srbijagas" kupila je 80 odsto udela u kompaniji "Bijeljina-gas" koja je osnovana 2009. godine radi gasifikacije grada, rekao je Srni bijeljinski advokat Miloš Stevanović, piše Srna.

Stevanović, koji je postao savetnik generalnog direktora kompanije Dušana Bajatovića i "Srbijagasa" za njihove investicije u Republici Srpskoj i BiH, ocenjuje da se na ovaj način potvrđuje snaga veza Srpske i Srbije i kroz energetski sektor.

U "Srbijagasu" nameravaju da završe projekat gasifikacije Bijeljine vrlo brzo, a strategija kompanije je dugoročnija i obuhvata širenje poslovanja u regionu, tako da Republika Srpska ima čast i zadovoljstvo da dočeka jednog od najvećih srpskih investitora koji ulaze preko Bijeljine i siguran sam da će nastaviti svoje širenje po cijeloj Republici", rekao je Stevanović navodeći da je vlasnik "Bijeljina-gasa" 80 odsto bila društvena kompanija "Novi Sad-gas", a 20 odsto grad Bijeljina.

"Parner iz Novog Sada je posljednje tri-četiri godine imao poteškoća kada je u pitanju finansiranje projekta, a bio je dužan i "Srbijagasu", tako da je faktički "Srbijagas" za deo dugova kupio kompaniju "Bijeljina-gas", rekao je Stevanović.

Prema njegovim riječima, u "Bijeljina-gasu" je već postavljena nova uprava i formiran Upravni odbor u kojem grad Bijeljina ima jednog predstavnika, a "Srbijagas" četiri.

Stevanović je najavio da će novi direktor "Bijeljina-gasa" Blaženka Mandić već za nekoliko dana preuzeti poslovanje preduzeća.

On kaže da i imenovanje Mandićeve, koja je zamjenik generalnog direktora "Srbijagasa", pokazuje kolika je ozbiljnost i predanost kompanije da završi projekat u Bijeljini i nastavi širenje u Republici Srpskoj i BiH.

Stevanović navodi da je gasovod od Šepka do Bijeljine dug 24 kilometra i da može vrlo brzo biti pušten u rad, te da je mreža gasovoda od 320 kilometara u gradu funkcionalna.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...