Rešavaju se imovinsko-pravni odnosi Srbijagasa i Gasprometa

BM

Uskoro potpisivanje Ugovora između Srbijagasa i Gasprometa Pale u vezi rešavanja imovinsko-pravnih odnosa dve gasne kompanije.

Na današnjem sastanku Aleksandra Antića, ministra rudarstva i energetike Srbije i Petra Đokića, ministra energetike i rudarstva Republike Srpske usaglašena su otvorena pitanja iz Nacrta ugovora između Srbijagasa i Gasprometa, koji će, nakon pravno-tehničke redakcije, biti potpisan u prisustvu dvojice ministara u Banjaluci, u najkraćem mogućem roku.

Delegacije su se sastale u Beogradu, u okviru nastavka aktivnosti zajedničkog Energetskog komiteta.

Tema današnjih razgovora bila je rešavanje imovinsko-pravnih odnosa dve gasne kompanije: JP Srbijagas i Gaspromet Pale, kako bi dve strane nesmetano nastavile sa razvijanjem zajedničkih gasnih projekata, navedeno je u saopštenju Ministarstva ruddarstva I energetike Vlade Srbije.

Republika Srpska i Republika Srbija imaju dobru saradnju u oblasti gasa, a sigurnost u isporuci tog energenta izuzetno je značajna za budući privredni razvoj. Kada je reč o uređenju odnosa Srbijagasa i Gasprometa, vlade Srpske i Srbije dale su saglasnost u vezi sa uređenjem i rešavanjem imovinsko-pravnih odnosa između dva pomenuta preduzeća.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Republike Srbije Mirjana Filipović, pomoćnici ministra Republike Srpske Slavica Bogdanović,  Milan Baštinac i Milenko Todorović, direktori gasnih kompanija Dušan Bajatović i Milomir Draganić i predsednik Saveta Agencije za energetiku Republike Srbije, Dejan Popović.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...