Duboka prerada – ključni projekat NIS-a

BM

U NIS će do 2025.godine biti investirano 2,2 milijarde dolara, najavio je Aleksandar Djukov, generalni direktor Gaspromnjefta naglašavajući da je ključni projekat za ovu i 2019. godinu postrojenje za duboku preradu koje se gradi u Rafineriji nafte u Pančevu.

Aleksandar Djukov, generalni direktor Gaspromnjefta najavio je da će NIS do 2025. godine imati 2,2 milijarde dolara novih investicija, a da je ključni projekat u ovoj i narednoj godini postrojenje za duboku preradu u Rafineriji nafte u Pančevu.

"Kompanija NIS se uspešno razvija. Finansijski pokazatelji su sve bolji - profit i poreska izdvajanja. Želimo da tako i nastavimo. Nastavićemo razvoj istraživanja, proizvodnju i preradu nafte i maloprodajnu mrežu", rekao je Đukov za RTS naglašavajući da je ključni projekat za ovu i 2019. godinu postrojenje za duboku preradu koje se gradi u Rafineriji nafte u Pančevu.

"To će biti jedno od najmodernijih postrojenja u čitavom regionu. U taj projekat uloženo je 300 miliona evra", naglasio je Djukov.

Kao društveno odgovorna kompanija Gaspromnjeft je finansirao izradu mozaika na kupoli u Hramu Svetog Save na Vračaru, a Đukov kaže da je to jedan od najznačajnijih pravoslavnih hramova na svetu i potvrda prijateljstva Rusije i Srbije.

"Gaspromnjeftu nije važna samo realizacija biznis projekata već i kulturno socijalni projekti u zemljama gde posluje", pojasnio je Đukov dodajući da obnavljaju i nekropolj u Beogradu, gde su smešteni posmrtnih ostaci ruskih emigramana i srpskih vojnika koji su poginuli u Prvom svetskom ratu, a da podržavaju i mlade muzičare kroz festival Baljšoj.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...