NIS uz ovogodišnji Oktobarski salon

BM

Do 28. oktobra održava se, uz podršku NIS-a, 57. Oktobarski salon, gde će posetioci moći da dožive raznolikost stvaralaštva umetnika različitih generacija, porekla i senzabiliteta iz svih delova sveta.

Pod nazivom „Čudo Kakofonije“, 57. Oktobarski salon, koji se ove godine održava uz podršku kompanije NIS, otvorio je vrata svim ljubiteljima savremene svetske umetničke scene, koji će do 28. oktobra moći da dožive raznolikost stvaralaštva umetnika različitih generacija, porekla i senzabiliteta iz svih delova sveta.

Svet savremenog stvaralačkog duha biće prikazan u delima više od 70 umetnika koji će u pet prostora, tokom šest nedelja, dočarati različitost umetničkih izraza savremenog doba kroz razne vizuelne forme, kao što su crtež, slikarstvo, skulptura, fotografija, reljef, video, zvučna instalacija, interaktivni radovi, performans i mnoge druge. Kao međunarodna manifestacija koja skoro šest decenija predstavlja najbolja ostvarenja u oblasti likovne umetnosti na domaćoj i regionalnoj umetničkoj sceni, Oktobarski salon prepoznat je i kao mesto dijaloga domaćih i umetnika iz celog sveta kako bi široj javnosti predočili bogatstvo i raznolikost umetničke produkcije u svetu.

Kao društveno-odgovorna kompanija, NIS kroz podršku koju pruža kulturnim manifestacijama kao što je Oktobarski salon, ulaže u obrazovanje i mlade, dok istovremeno doprinosi afirmaciji kulturnih vrednosti. Uvažavajući činjenicu da je kultura duša svakog društva, NIS podržava inicijative koje su usmerene na razvoj i unapređenje kulturnih sadržaja što je jedan od strateških ciljeva društveno odgovornih programa koje kompanija realizuje pod sloganom „Budućnost na delu“.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...