IDUĆA GODINA U ZNAKU PIKASA

ML

Pripremaju se 42 izložbe posvećene delu jednog od najvećih umetnika 20 veka
(ilustracija, Pablo Pikaso, 1881-1973)

Iduća godina biće, kako se u svetu umetnosti već najavljuje, posvećena španskom slikaru Pablu Pikasu (Picasso) jer se navršava 50 godina od smrti ovog velikana. Muzeji, pre svega u Španiji i Francuskoj, pripremaju već, kako javlja AFP, 42 izložbe posvećene delu jednog od najvećih umetnika 20 veka koji se rodio 1881. u Malagi na jugu Španije, a umro 1973. u francuskom gradu Mužinu (Mugins).

Pikasu će posvetiti izložbe madridski Prado, pariski centar Pomidu, njujorški Metropoliten muzej umetnosti...

Počinje "izložbena mobilizacija bez presedana"" zbog "najslavnijeg modernog umetnika" u "38 najpoznatijih umetničkih muzeja u Evropi i SAD", kako je to najavio španski ministar kulture Miguel Iseta (Miquel Iceta) zajedno sa francuskom koleginicom Rimom Abdalulova-Malakovom u madridskom Muzeju kraljice Sofije. Te izložbe će, kako se ističe, "ukazati na sve strane umetnosti" ovog slikarskog velikana.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...