Saglasnost za studije uticaja magistralnog gasovoda na životnu sredinu

www.ekologija.gov.rs

Ministarstvo zaštite životne sredine dalo je "zeleno svetlo" Gastransu za studije uticaja magistralnog gasovoda - interkonektora od granice Bugarske do granice Mađarske na životnu sredinu

Gastrans iz Novog Sada, kao nosilac projekta, dobio je saglasnost Ministarstva za zaštitu životne sredine na studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta magistralnog gasovoda - interkonektora od granice Bugarske do granice Mađarske na deonicama od Žabara do Kovina i od Kovina do Gospođinaca.

Deonica 2 od Žabara do Kovina duga je 48km i prolazi kroz teritorije SO Žabari, SO Velika Plana, grada Smedereva i SO Kovin.

Deonica 3 od Kovina do Gospođinaca duga je 112 kilometara i prolazi kroz teritorije SO Kovin, grada Pančeva, SO Kovačica, SO Opovo, GO Palilula – grad Beograd, grada Zrenjanina, SO Titel, grada Novog Sada i SO Žabalj.

U skladu sa članom 24. stav 1. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu (“Sl. glasnik R.Srbije” broj 135/04, 36/09), Ministarstvo zaštite životne sredine, dalo je saglasnost na predmetnu studiju.

U skladu sa članom 24. stav 2.  Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu (“Sl. glasnik R.Srbije” broj 135/04, 36/09), nosilac projekta je dužan da pri radu predmetnog projekta, u svemu ispoštuje mere zaštite životne sredine utvrđene u predmetnoj studiji, kao i uslove nadležnih organa i organizacija.

Uvid u doneta Rešenja može se izvršiti u prostorijama Ministarstva zaštite životne sredine u Beogradu, Omladinskih brigada 1, Novi Beograd, kancelarija 428, svakog radnog dana od 11-14 časova kao i na službenom sajtu Ministarstva u roku od 20 dana od dana objavljivanja ovih obaveštenja.

Na odluku o saglasnosti na predmetnu studiju nije dozvoljena žalba. Nosilac projekta i zainteresovana javnost mogu pokrenuti upravni spor podnošenjem tužbe nadležnom Upravnom sudu u roku od 30 dana od dana prijema ovog obaveštenja, odnosno od dana objavljivanja u sredstvima informisanja, objavljeno je na sajtu Ministarstva zaštite životne sredine.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...