NIS: Podrška akciji „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“

Izvor:   NIS

Usled dve velike superćelijske oluje koje su pogodile Srbiju tokom leta, čitava zemlja pretrpela je velike štete, a posebno region Vojvodine, kao i grad Novi Sad. Pogođen je i Limanski park jedan od najlepših novosadskih parkova, koji je prilikom tih oluja izgubio znatan broj stabala, dok je veliki broj oštećen. Nastojeći da pruži doprinos obnovi Limanskog parka, kompanija NIS podržala je realizaciju akcije „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“. (Foto: NIS)

Kompanija NIS je donacijom od 5 miliona dinara podržala realizaciju projekta tokom kojeg će sa ciljem revitalitzacije, sanacije i ozelenjivanja, biti posađeno 145 sadnica u Limanskom parku.

Akciji su prisustvovali Gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, zajedno sa članicom Gradskog veća, Mirom Radenović Bojić, Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS, kao i organizatori akcije, odnosno Gradska uprava za zaštitu životne sredine, Javno-komunalno preduzeće „Gradsko zelenilo“ i Udruženje „Zelena stolica“, kao i predstavnici i volonteri ostalih kompanija koje su podržale realizaciju projekta.

NIS: Podrška akciji „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“
(Foto: NIS)

„U okviru rekonstrukcije i saniranja Limanskog parka koji se prostire na površini od skoro 13 hektara, u narednim danima će biti posađeno 145 sadnica, što nije konačan broj, s obzirom na to da se sadnja nastavlja, rekao je gradonačelnik i dodao da su za sanaciju Limankog parka izdvojena sredstva od oko 16 miliona dinara, od čega su kompanije donirale oko 10 miliona dinara, a Grad Novi Sad oko šest miliona dinara.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS, ovom prilikom se zahvalio gradu, na mogućnosti da i kompanija NIS učestvuje u uređivanju Novog Sada.

„Grad Novi Sad uvek može da računa na NIS, s obzirom da smo svesni koja je naša uloga kao velike kompanije u obezbeđivanju finansijske stabilnosti, ali i energetske bezbednosti. Druga stvar koju bih želeo da istaknem jeste očuvanje životne sredine i ekologije koje je u fokusu delatnosti naše kompanije“, rekao je Smirnov.

NIS: Podrška akciji „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“
(Foto: NIS)

U akciji sadnje u Limanskom parku učestvovali su članovi Kluba volontera kompanije NIS, kao i volonteri ostalih kompanija koje su podržale akciju i koji su uz stručnu pomoć zaposlenih u JKP „Gradsko zelenilo“ posadili veliki broj stabala, koja će zasigurno ulepšati i revitalizovati jedan od najlepših novosadskih parkova.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...