Zelena vozila protiv zagađenja u Kini

BM

U zaštitu životne sredine u Kini uključile su se tamošnje kompanije za iznajmljivanje vozila, koje su odlučile da pređu u potpunosti na vozila na električni pogon.

Kineske kompanije za iznajmljivanje automobila odlučile su da se uključe u borbu za očuvanje životne sredine tako što će potpuno preći na tzv. zelena vozila.

Na događaju koji je prošlog meseca održan u Pekingu i koji je bio posvećen tržištu električnih automobila, direktor jedne automobilske kompanije iz Šangaja Rong Venvei rekao je da se u ovom trenutku blizu 95 odsto vozila koja se iznajmljuju može svrstati u kategoriju vozila na nove izvore energije, piše Cri.cn .

Kina je nedavno preduzela niz mera kako bi stimulisala rast proizvodnje vozila na nove izvore energije. Ova azijska zemlja je trenutno najveće tržište za ovaj tip vozila sa oko 1,7 miliona zelenih automobila na ulicama, prema podacima Kineske asocijacije proizvođača automobila.

Prognozirana vrednost ovog tržišta u 2018. godini je 1,8 biliona juana (285 milijardi američkih dolara).


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...