Solarni park na kopovima Kolubare

Izvor:   rbkolubara.rs

Na iskorišćenim površinskim kopovima uglja RB Kolubara mogli bi se postaviti solarni paneli. Tim povodom su predstavnici Sekuruma, kompanije koja je zainteresovana za izgradnju solarnih parkova u Srbiji, posetili ovaj rudarski basen.

Predstavnici evropskog investicionog fonda Sekurum, kompanije koja je zainteresovana za izgradnju solarnih parkova u Srbiji, posetili su Rudarski basen Kolubara.

„Ostvaren je prvi kontakt sa očekivanjem da se započne ozbiljna i dugoročna saradnja u kojoj bi se upotrebilo zemljište koje je već iskorišćeno u rudarskim radovima i otvorila nova radna mesta,“ kazao je Milorad Grčić, direktor RB Kolubara.

Milan Jakovljević iz Direkcije za proizvodnju električne energije Elektroprivrede Srbije (EPS) podsetio je da je sa predstavnicima Sekuruma prošle godine potpisan sporazum o stavljanju na raspolaganje tri hiljade hektara sa ciljem proizvodnje od jednog gigavatsata električne energije, objavljeno je na sajtu RB Kolubara.

Ivan Matejak,menadžer kompanije Sekurum izrazio je zahvalnost na podršci u ovom projektu i naglasio da veruje u dobru saradnju sa privrednim društvima Elektroprivrede Srbije i lokalnim zajednicama jer je interesantna i simbolika proizvodnje električne energije iz sunčeve energije na zemljištu koje je već u istu svrhu upotrebljeno.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...