Sve više fotonaponskih panela u Britaniji

Izvor:   croenergo.eu

Britansko fotonaponsko tržište se oporavlja. Britanci su tokom 2012. godine instalirali oko 63 MW fotonaponskih panela.

Nakon kratkog pada zbog smanjenja fid-in tarifa (FiT) 12. decembra 2011. godine, prema podacima koje je objavilo britansko Ministarstvo za energetiku i klimatske promene (DECC), britansko fotonaponsko tržište uglavnom se oporavilo u prvih sedam nedelja 2012. godine.

Prema izveštaju iz DECC-a u periodu od 2. januara do 19. februara 2012. godine instalirano je 63,2 MW fotonaponskih panela, što uključuje i 18,3 MW u periodu od 13. do 19. februara. Ovo je jednako nivou instalirane snage krajem oktobra 2011. godine.

Ovi podaci iz baze podataka za mikroproizvodnju pokrivaju instalacije postrojenja do 50 kW koja ulaze u sistem fid-in tarifa. Ukupni instalirani kapaciteti fotonaponski panela u sklopu FiT programa dostigli su 826 MW, dok iz nekih industrijskih izvora nagađaju da je u Britaniji instalirano više od 1 GW fotonaponskih panela.

DECC je 21. februara 2012. godine najavio da je uložio žalbu na rešenje Vrhovnog suda koji je presudio da je tajming rezova fid-in tarifa ilegalan.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...