Zelena elektrana Mašinske škole u Pančevu uz podršku NIS-a

BM

Svečanim otvaranjem školske zelene elektrane - Vetrosol uspešno je realizovan projekat Mašinske škole u Pančevu, koji je kompanija NIS podržala u okviru prošlogodišnjeg konkursa Zajednici Zajedno.

U Pančevu je uspešno startovala Zelena elektrana Mašinske škole. Ovaj projekat NIS je podržao u okviru prošlogodišnjeg konkursa Zajednici Zajedno.

Školsku zelenu elektranu Vetrosol osmislili su i napravili učenici Mašinske škole Pančeva i njihovi profesori, sa ciljem unapređenja zaštite životne sredine, smanjenja potrošnje električne energije i uvođenja inovacije u primeni obnovljivih izvora energije. NIS je obezbedio sredstva kojima je omogućena postavka vetrogeneratora, solarnih panela i ugradnja led osvetljenja pomoću kojih škola sada sama proizvodi električnu energiju, pokriva deo svojih potreba za strujom i na taj način ostvaruje znatnu uštedu u potrošnji. Ovaj projekat predstavlja primenu alternativnih izvora energije, jer objedinjuje iskorišćenje energije vetra i svetlosne energije i doprinosi povećanju energetske efikasnosti.

NIS-Pancevo-OIE

Saradnja između Mašinske škole Pančevo i NIS-a započela je 2013. godine, kada je nabavkom 3D štampača kompanija doprinela da ova škola postane lider u uvođenju inovativnih tehnologija u srednje obrazovanje u Srbiji. Podrškom novom projektu, NIS na delu potvrđuje svoje strateško opredeljenje da posluje odgovorno  prema budućim generacijama.

Kompanija NIS već osmu godinu zaredom pomaže gradove i opštine u kojima posluje i na taj način podržava društveno važne projekte koji doprinose socijalnom i ekonomskom razvoju lokalne sredine. I ove godine kroz program Zajednici zajedno NIS je izdvojio više od 110 miliona dinara za podršku projektima lokalnih zajednica, među kojima je i Grad Pančevo.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...