Elektroavion poleće za 10 godina?

M. Lazarević

Britanska lou kost kompanija Izidžet (EasyJet) planira da u roku od najdalje deset godina poleti prvim elektroavionom
(ilustracija, maketa elektroaviona)

Britanska lou kost kompanija Izidžet sarađuje s američkom kompanijom Rajt elektrik (Wirigt Electric) na projektu letilice koju bi pokretale električne baterije. Takvi avioni bi, kako piše britanski Gardijan (The Guardian) bili namenjeni za kraće relacije, odnosno letove do dva sata trajanja kao, na primer, od Londona do Pariza, Amsterdama, Brisela, a poleteli bi u roku od deset godina.

Kako je izjavila izvršna direktorka Izidžeta Kerolajn MekKol (Carolyn McCall), avionski saobraćaj nastoji da prati kretanja u razvoju elektromobila i elektrobuseva uvođenjem elektro-motora koji bi bitno smanjili štetne emisije i buku i umanjili negative posledice vazdušnog saobraćaja po životnu sredinu.

"Prvi put u svojoj karijeri mogu sebi da predstavim budućnost vazdušnog prevoza bez kerozina, oduševljeni smo što učestvujemo u tom poduhvatu", kazala je ona i dodala: "Samo je to pitanje vremena, a ne toga da li elektro-avion može leteti. Elektroavion biće pogodan za kraće linije na kojima se obavlja trećina svih letova koji imaju primaran značaj na lou kost, odnosno nisko-tarifne kompanije kakva je Izidžet", zaključila je MekKol.

Mašinska kompanija Rajt elektrik, osnovana pre samo godinu dana, sarađuje istovremeno s nekoliko avio-kompanija iz celog sveta na ovom projektu. Predviđa se da elektroavionu budu bar dva puta tiši od klasičnih i biće standarno transportno vazdušno vozilo za najmanje 120 putnika.

Izidžet, polazeći od razvoja saradnje sa Rajt elektrikom, ima ambiciozni plan da u roku od 20 godina na svim svojim linijama koristi isključivo električne letilice. Razvoj elektro-aviona kao i drugih vrsta transprtnih sredstava na električni pogon bitno zavisi od razvoja tehnologije baterija. Ukoliko se njihov kvalitet bitno poveća, mogu avioni leteti u potpunosti na električni pogon a ukoliko to ne bude tako brzo - počeće se sa hibridnim pogonom. Baterije bi se mogle smestiti unutar krila čime bi se snizio otpor vazduha i poboljšala aerodinamika letilice.

U razvoj električnih letilica, međutim, kako saznaje Gardijan, investiraju i najveći igrači na tržištu - američki Boing (Boeing Company) i evropski Erbas (Airbus).


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...