Zamena baterija elektromobila za samo pola minuta

M.L.

Novi češki izum u razvoju elektromobila izazvao veliko interesovanje, pilot projekat se realizuje u Kaliforniji
(foto, „Tesla Roadster 2.5“: punjenje baterije preko standardne utičnice traje oko četiri sata - jedan sat za svakih 90 kilometara vožnje, odnosno 56 milja - i omogućava da elektromobil pređe 360 kilometara)

Posle prezentiranja revolucionarnog tipa baterije, čak 20 puta većeg kapaciteta od postojećih, Česi su ovih dana iznenadili svet još jednim izumom u razvoju elektromobila. Ukratko, kako piše češki privredni list "Hospodarzske novini", firma Batsvap (Battswap) poslala je na probno ispitivanje u Kaliforniju svoj sistem za brzu promenu baterija u elektromobilu. Drugim rečima, umesto da se čeka na punjenje prazne baterije elektromobila (u slučaju „Tesle“, najvećeg svetskog proizvođača elektromobila, čije baterije omogućuju najveći radijus kretanja, to traje i po nekoliko sati), ova firma nudi tehnologiju za zamenu prazne baterije punom - za samo pola minuta. A to je čak znatno brže nego što se pune rezrvoari goriva klasičnih automobila...

Ta tehnlogija počiva na tome što se vozilo doveze na specijalnu rampu sa automatom koji "ume" da iz utrobe auta brzo izvadi praznu specijalnu bateriju i zameni je punom.

Prema promotivnom videu, ova operacija traje svega pola minuta. To može postati altrenativa klasičnom punjenju baterije elektromobila sa kablovima. To punjenje kod automobila koji, uz benzinski motor, imaju i pomoćni električni agregat, traje nekoliko desetina minuta, a kod automobila „Tesle“, koji imaju baterije većeg kapaciteta, i po nekoliko sati. Šef firme „Batsvap“ Radek Janku ne isključuje saradnju s „Teslom“ mada sada pregovara, uglavnom, s firmama koje pripremaju za tržiste automobile koji mogu konkurisati „Tesli“ pa bi im novi sistem „Batvapa“ mogao biti konkurentska prednost.

Pre nekoliko dana češki i američki mediji doneli su opširne napise o izumu češkog naučnika-pronalazača Jana Prohaske (Prochazka) i njegovom patentu novog revolcuonarnog tipa baterije koja, uz pomoć tzv nanotehnolgije, ima čak 20 puta veći kapcitet od klasične.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...