Reorganizacija u indijskom Tata Stilu

Izvor:   Hina/AFP

Kako bi se izborio sa promenjivim uslovima na tržištu i poslovanje učinio uspešnijim i održivijim indijski proizvođač čelika Tata Stil će u sklopu velike reorganizacije u Velikoj Britaniji ukinuti 900 radnih mesta i zatvoriti 12 fabrika. (foto: Železara Port Talbo u Velsu, gde će oko 600 ljudi ostati bez posla)

Indijski proizvođač čelika Tata Stil (Steel) će ukinuti 900 radnih mesta i zatvoriti 12 fabrika u Velikoj Britaniji u sklopu velike reorganizacije, koja bi trebala da mu omogući uspešno prevazilaženje teških uslova na tržištu.

„Tata Stil objavio je u petak predloge reorganizacije kojima će nastojati da poboljša konkurentnost svog britanskog odeljenja kako bi omogućio njegovo uspešno poslovanje u promenjivim uslovima na tržištu,“ navodi se u saopštenju ove indijske kompanije.

Očekuje se da će se predloženim izmenama ukinuti 900 radnih mesta, uključujući i njih 580 u južnom Velsu.

„Ovim predlozima reorganizacije želimo da naše poslovanje učinimo uspešnijim i održivijim, žao nam je zbog gubitka radnih mesta i znamo da je pred zaposlenicima i njihovim porodicama, koji će biti time pogođeni, težak i uznemirujući period,“ kazao je Karl-Ulrič Koehler, izvršni direktor evropskog ogranka Tata Stila.

Grupa će zahvaljujući reorganizaciji biti transformisana u proizvođača čelika „sposobnog za uspeh u teškim ekonomskim uslovima,“ dodaje se u saopštenju.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...