Sa kopa Drmno 150 miliona tona uglja

BM

Tokom tri decenije na kopu Drmno iskopano je 150 miliona tona uglja, koji se isporučuje Termoelektranama Kostolac A i B.

Na Površinskom kopu Drmno iskopana je 150 milionita tona uglja od početka proizvodnje, pre tri decenije. Jubilarna tona, na kopu u okviru EPS-ovog ogranka TE-KO Kostolac, iskopana je 14. avgusta godine u drugoj smeni.

Prvi radovi na otkrivanju ugljenog ležišta kopa Drmno počeli su 1984. godine, a 30. aprila 1987. godine počela je eksploatacija uglja.

Ugljeno ležište kopa Drmno prostire se na površini od 50 kvadratnih kilometara, a trenutni rudarski radovi odvijaju se na prostoru od 17 kvadratnih kilometara. Na kopu Drmno iskopa se oko devet miliona tona uglja godišnje za Termoelektrane Kostolac A i B, koje proizvedu oko šest milijardi kilovat-sati električne energije godišnje.

kop-Drmno

Organizovana proizvodnja uglja u kostolačkom uglјenom basenu, čiji deo je i kop Drmno, počela je 1870. godine i od tada je podzemnom i površinskom eksploatacijom iskopano oko 236 miliona tona lignita.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...