Grci neće rudnike zlata!?!

Izvor:   Huff Post

Zbog planova vezanih za iskopavanje zlata na grčkom poluostrvu Halkidiki juče je došlo do sukoba između policije i više stotina demonstranata.

Sukobi između više stotina demonstranata i policije, zbog planova vezanih za projekat iskopavanja zlata na grčkom poluostrvu Halkidiki, su u nedelju trajali satima.

Iz policije je saopšteno da su demonstranti policajce gađali dimnim bombama i da su podmetnuli požar, koji je kasnije ugašen.

Dok protestanti tvrde da je suzavac, koji je na njih bacila policija, pogodio i povredio člana parlamenta iz Radikalne levičarske koalicije Vangelisa Dijamantopulosa.

grci-nece-zlato

Sukob policije i demonstranata na Halkidikiju

Ovo nije prvi sukob koji je povezan sa projekima iskopavanja zlata, a koji je stanovnike te oblasti okrenuo jedne protiv drugih.

Vlasnici smeštaja za turiste žestoko se protive iskopavanju zlata iz ekoloških razloga, dok potencijalni rudari tvrde da će se, uz pomoć ovog projeka, otvoriti na hiljade novih radniih mesta u ekonomski teškom vremenu.

Protivnici ovakvih projekata, podržavani od strane levičarskih aktivista, su pre desetak godina u obližnjoj oblasti uspeli da zaustave projekat iskopavana zlata, vredan više miliona dolara.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...