Sopstvenim snagama iz krize

Izvor:   Vijesti

U KAP-u kupuju novu opremu i najavljuju proizvodnju legura, koje na tržištu metala imaju po nekoliko stotina dolara veću vrednost u odnosu na primarni aluminijum.

Stručni tim Kombinata aluminijuma trenutno razmatra tehničke detalje planirane isporuke mješalice za homogenizaciju metala u procesu proizvodnje legura, na osnovu ponude koju je dostavila jedna od renomiranih svjetskih kompanija MGD, saopšteno je iz ove kompanije.

Kako su istakli iz menadžmenta, reč je o jednoj od najvažnijih faza u realizaciji ovog projekta, čiji je cilj pokretanje proizvodnje legura, koje na tržištu metala imaju po nekoliko stotina dolara veću vrednost u odnosu na primarni aluminijum.

"Nakon usaglašavanja tehničke dokumentacije, sa isporučiocem ćemo ući u realizaciju finansijskog aspekta ponude. Uvođenje linija za proizvodnju legura predstavlja jedan od priroteta menadžmenta KAP-a na putu dugoročnog razvoja kompanije", navodi se u saopštenju menadžmenta KAP-a.

Iz KAP je saopšteno da su od početka godine u remont ćelija elektrolize uložili oko milion i po evra, kao i da su poboljšali rad fabrike anoda, gde je u opremu uloženo 3,5 miliona.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...