Važno je da nije Rus

Izvor:   Antena M

Struju, vodu, strpljenje, platu, proizvodnju... rudari Rudnika Boksita nemaju i odavno nisu videli, ali su zato dobili novog direktora - Milorada Đurovića, bivšeg potpredsednika opštine Nikšić. Nadaju se promenama. Ipak, poručili su da će, ako im se do 20. aprila ne isplati februarska plata i deo novembarske, sektor Tunelogradnje obustaviće proizvodnju.

Rudnik Boksita od juče ima novog direktora - Milorada Đurovića. Drugih novosti nema za rudare, ali se nadaju da će novo lice doneti i konkretne akcije. Istog mišljenja je i novoizabrani direktor, iako je, pred njim,čini se, Sizifov posao.

Struju i vodu nikšićki rudari nemaju, ali su juče dobili novog direktora - nekadašnjeg potpredsednika opštine Nikšić Milorada Đurovića. Njegovim dolaskom ništa nije rešeno, kaže predsednik samostalnog sindikata boksita Borisav Bojanović, ali se makar nekim promenama nadaju.

„Važno da nije Rus, nego naš čovek. Nadam se da ima iskustvo, koliko znam to je čovek koji ima blizu 30 godina radnog staža. Nadam se da zna koji su problemi i da će krenuti u rešavanje istih. Voda je došla do poda,“ poručuje Bojanović.

Radnici nemaju više strpljenja, platu odavno nisu videli, a proizvodnja je misaona imenica. Na pitanje da li je hrabrost ući u propalu fabriku, novi direktor Milorad Đurović kaže da je na njemu „velika odgovornost, ali ga to ne plaši. To je isključivo moja želja i potreba i ljudska i stručna da dam maksimalni napor da uložim i struku i moralne vrednosti. Najgora i daleko najteža sitacija je kada se ne radi i iz te situacije se ne može ni zahtevati."

Iako je tek došao u Boksite, Đurović kaže da sa Vladom Crne Gore, konkretno sa pomoćnikom ministra Predragom Stamatovićem, stalno komunicira, iako rešenja nigde nema.

„Stamatović do sada meni ništa nije obećavao niti smo pričali na temu obećanja. Imam utisak da je spreman da sa predstavnicima Ceaka pronađe neka rešenja."

Rudari su opet poručili da je 20.april krajnji rok, a ako im se do tada ne isplati februarska plata i deo novembarske-sektor Tunelogradnje obustaviće proizvodnju. Osim toga, radnici traže dve zimnice, regres i tri plate iz 2010. godine.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...