Turistička ili poslovna poseta (?)

Izvor:   Pres

Delegacija ukrajinskog Donjeckstila je u poseti Železari Smederevo. Još uvek nema informacija o tome da li su direktori ukrajinske kompanije zainteresovani za kupovinu ili ne.

Železaru Smederevo već nekoliko dana obilazi mnogobrojna delegacija predstavnika ukrajinskog Donjeckstila, potvrdio je za Press Željko Veselinović, predsednik sindikata Sloga

To je prvi put od odlaska Ju-Es stila da pogone obilaze predstavnici eventualnog strateškog partnera.

- Tačno je da u Železari boravi delegacija iz Donjecka, sastavljena od stručnjaka čiji je cilj upoznavanje sa tehničkim i operativnim aspektima proizvodnje. Prethodnih dana oni su razgovarali sa rukovodiocima proizvodnih procesa i radnicima i razgledali pogone. Tu su da snime situaciju i informišu se o stanju u fabrici. Tražili su da direktori pogona pripreme specifikaciju i pregled stanja opreme kako bi dobili pravu sliku o potrebnim ulaganjima u Železaru. Ono što su bez ozbiljnije analize primetili jeste da je aglomeracija u lošem stanju, dok će procena ostalih pogona biti sačinjena posle dobijanja izveštaja i njihove provere - navodi Veselinović.

Donjeckstil ima svoju koksaru i rudu - pa ispunjava osnovne uslove Vlade Srbije, rekao je Veselinović.

- Niko iz menadžmenta nije potvrdio da li su oni zainteresovani za kupovinu ili ne, pretpostavljam da se o tome pregovori ipak vode u Vladi Srbije. Sama činjenica da će jedan deo delegacije ostati u Smederevu da sačeka izveštaje direktora i rukovodilaca pogona, pokazatelj je da su ozbiljno zainteresovani - kaže Veselinović.

Kako Press saznaje, posle sakupljanja informacija o pogonima u Smederevu, delegacija Donjeckstila prebaciće se u fabriku belih limova u Šapcu.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...