Konkurs za istraživačke priče - Fondacija Duško Jovanović

BM

Fondacija „Duško Jovanović”, osnovana u znak sjećanja na ubijenog glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista „Dan” iz Podgorice, objavljuje konkurs za istraživačke priče nastale na prostoru bivše SFRJ, sa nagradnim fondom od 10.000 evra.

Dodeljivanjem nagrade fondacija želi da motiviše novinare da daju svoj doprinos u ispunjavanju osnovne misije medija, a to je da na profesionalan, istinit i hrabar način ukažu na probleme korupcije, organizovanog kriminala i pitanja od javnog interesa.

Nagradu čine Povelja Fondacije i novčani fond od 10.000,00 evra. Prva nagrada je 5.000,00 evra, druga 3.000,00 evra, a treća 2.000,00 evra.

Konkurs je otvoren u periodu od 1.4.2019. do 30.4.2019.

Pravo učešća imaju novinari koji su radove objavljivali u medijima (štampa, TV, radio, portal ili elektronska publikacija) neke od zemalja bivše SFRJ, u periodu od 30.4.2015. do 30.4.2019. godine.

Potrebna dokumentacija:

  • popunjen prijavni formular
  • istraživački rad na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori (crnogorski, srpski, hrvatski i bosanski).
    Za štampane medije dostavlja se skenirana strana medija u kojem je tekst objavljen ili link preko kojeg se može pristupiti mediju u kojem je tekst objavljen. Obavezno je da se vidi logo novina, potpis autora i datum objavljivanja.
    Za TV /Radio/Online dostavlja se link preko kojeg se priča može pogledati, odnosno preslušati. Maksimalna dužina priloga je 30 minuta. Ukoliko prilog traje duže, autor je dužan da ga skrati, a link celog priloga može poslati uz ostalu dokumentaciju.
  • potvrdu medija, potpisanu od strane urednika ili direktora, sa podacima o tome kada je i gde prilog, odnosno tekst objavljen.

(Obrazac prijavnog formulara i potvrde medija preuzeti na sajtu fondacije

www.fondacija-duskojovanovic.com)

Žiri će doneti odluku o nagradi do 15. maja, a svečano uručenje nagrade biće 27.5.2019. godine, na godišnjici ubistva Duška Jovanovića.

Kompletnu dokumentaciju slati u elektronskoj formi na i-mejl adresu fondacijadjovanovic@t-com.me.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...