Rusiji ne preti libijski scenario

izvor:   magazin Fakti

Nepravoslavni pogled na rusku pankersku grupu Pussy riot koja je smišljeno oskrnavila glavnu moskovsku crkvu
(foto: pankerke ispred oltara Hrama Hrista Spasitelja u Moskvi)

 

Piše: Oleg Makarenko, ruski biznismen, bloger

Sekta demokrata izmilela je iz Interneta na ulice da bi tamo započela religiozni rat protiv pravoslavlja. Sebi je postavila zadatak da potpuno potčini Rusiju vlasti demokratskih fundamentalista

Tri poremećene sektašice iz Pussy Riot ulaze u tuđi hram da ga namerno oskrnave. Reakcija je bila bolja nego što je očekivano, njih hapse i podižu optužnicu na osnovu Krivičnog zakonika Ruske Federacije. I ovo nam se predočava kao zverstvo krvavog režima.

Demokratski fundamentalizam nije moguće instalirati u pravoslavnoj zemlji. Pre nego što Rusija bude spremna da se podredi ovoj mladoj religiji, treba da bude ponižena i uništena stara – pravoslavna. Zato se puca iz svih oružja po pravoslavlju

Demokratija je najagresivnija religija u poslednjem veku. Za vreme vladavine demokratije bačene su atomske bombe na Japan. Za vreme demokratije Vijetnam je bio zaliven dioksinom. U ime demokratije, uz oganj i mač, na istinsku veru osuđeni su  Jugoslavija, Irak, Avganistan, Tunis, Egipat, Libija...

Rusija, Bogu hvala, ostaje jedina zemlja koja je u stanju da sa lica zemlje za samo nekoliko sati zbriše Citadelu Demokratije. Zbog toga nam ne preti libijski scenario: lideri demokratije mogu biti bilo šta, ali sigurno nisu budale.

pusi hram

Moskovske pankerke pred oltarom izvode svoj nastup

Uvek sam čekao kada će se u Rusiji pokazati radikalni religiozni fanatizam. Ne bradati crnokosi teroristi sa džakovima i automatima, već naši vlastiti – domaći fanatici. Fanatici kojima će sa radošću aplaudirati stari moskovljani i peterburžani.

Snovi su se ostvarili. Dočekao sam. Religiozni fanatik-demokrata zašio je usta u znak protesta protiv suda koji sudi drugim fanaticima-demokratama – (pankerkama iz grupe) Pussy Riot. Pri čemu je radikalno raspoloženi deo našeg društva ovo srednjevekovlje – skrnavljenje hramova, upadljivo unakazivanje – odobravao i podržavao.

Sekta demokrata izmilela je iz Interneta na ulice da bi tamo započela religiozni rat protiv pravoslavlja. Sebi je postavila zadatak da potpuno potčini Rusiju vlasti demokratskih fundamentalista.

Razume se, sve ove gadosti – tolerastija, gej parade, politkorektnost, juvenalno pravo i obojene revolucije – sa sadašnjom demokratijom nemaju veze. Naravno, i u Novom Zavetu niko nije zahtevao da se grešnici spaljuju na lomači...

pusi sudjenje

Nadežda Tolokonjikova, Marija Aljokina i Jekaterina Samucevič iz grupe Pussy Riot

Alf (bloger) se čudi: zašto naši opozicionari izrazito javno pljuju na pravoslavlje. Zna se da je Rusija pravoslavna zemlja. Nije moguće dobiti podršku većine ponižavajući pri tom tu istu većinu. Čak su se i komunisti pomirili sa postojećim i ulizuju se pravoslavnima po modelu „prvi komunista je bio Isus”.

Međutim, odgonetka je jednostavna.

Demokratski fundamentalizam nije moguće instalirati u pravoslavnoj zemlji. Pre nego što Rusija bude spremna da se podredi ovoj mladoj religiji, treba da bude ponižena i uništena stara – pravoslavna. Zato momci i izvršavaju naredbu svojih duhovnih vođa: pucaju iz svih oružja po pravoslavlju. Vode propagandu agresivnog ateizma, aktivno agituju protiv RPC i u javnost iznose razne gadosti o sveštenicima.

Ne čini li Vam se sva ova furtutma oko Pussy Riot besmislenom?

Tri poremećene sektašice ulaze u tuđi hram da ga namerno oskrnave. Reakcija je bila bolja nego što je očekivano, njih hapse i podižu optužnicu na osnovu Krivičnog zakonika Ruske Federacije. I ovo nam se predočava kao zverstvo krvavog režima!

Na sajtu dirty.ru – koji je odnedavno postao glavni informativni centar sektaša – cela dva posta se posvećuju zašivenim ustima zaštitnika bogohulnica. Ovako nešto se dešava krajnje retko. Sama činjenica da post koji se duplira, odmah nije uklonjen, pokazuje da rukovodstvo fanatika smatra da je tema satanske grupe Pussy Riot jedna od ključnih.

Pogledajte: da su oni bili obična opozicija,  mogli su da se zakače, na primer, za temu prevarene investitorke u izgradnji stambenog objekta koja se spalila u prijemnoj kancelariji partije Jedinstvena Rusija.

Međutim, glavni cilj naše netradicionalne opozicije je ipak Ruska pravoslavna crkva. Jer, da bi potčinili Rusiju -  religiozni fanatici to mogu samo „iznutra”, prethodno ponizivši i ugušivši pravoslavlje.

Generalno, verovatno bi bilo moguće nekako opravdati zapenjene fanatike, da su recimo pripadnice grupe Pussy Riot obične budaletine, a pravoslavni ljudi – grubi manijaci. I to uz ovakvu sliku: pripadnice Pussy Riot  neplanski ulaze u hram sa pivom, zapaljenim cigaretama i u mini suknjama, a sveštenici ih zbog ovog do modrica pretukli kandilima.

Međutim, ništa se slično nije desilo. Članice grupe   Pussy Riot potpuno su svesno oskrnavile tuđi hram. Njima potpuno civilizovano sude u običnim svetovnim sudovima. Šta ovde ne štima?

zasivena usta

Protest zbog suđenja pankerkama: Zašivena usta

Odgovor je očigledan. Fanatik ne razlikuje pojmove u pravu/nije u pravu, pošteno/nepošteno, pravedno/nepravedno. Fanatik zna samo za pojam jednoverac/inoverac.

Pussy Riot su im braća po demokratiji i jednoverci. Pravoslavni su nevernici koje treba naučiti putu istine ili uništiti. A hram, skrnavljenje...  ma, briga fanatike za sve tuđe svetinje. Daj im slobodu i oni će sutra od hrama Hrista Spasitelja napraviti bazen. Slične ideje od fanatika čujem svaki put kada nasrću na Rusku pravoslavnu crkvu.

Da li znate u čemu je sakralni smisao gej parada? Mislite li da analna masaža za ortodoksne demokrate ima neki duboki ritualni smisao?

Ne, sve je daleko jednostavnije. Gej parada je demonstrativno pljuvanje u lice tradicionalnim religijama. Ukoliko bi Biblija branila uništenje nečistote, budite siturni, po ulicama pokorenih gradova ponosno bi šetali stasiti koprofazi.

Demokratija je najagresivnija religija u poslednjem veku. Za vreme vladavine demokratije bačene su atomske bombe na Japan. Za vreme demokratije Vijetnam je bio zaliven dioksinom. U ime demokratije, uz oganj i mač, na istinsku veru osuđeni su  Jugoslavija, Irak, Avganistan, Tunis, Egipat, Libija...

Dakle, šta je karakterisnično, fundamentalna demokratija u većini pokorenih zemalja uopšte i nije uspostavljena. U Egiptu, na primer, na vlast su došla Muslimanska braća koja se polako spremaju da sruše piramide. Međutim, na datoj etapi razvoja mlade agresivne religije – demokratije – njoj je važnije da ruši stare religije nego da u svest pokorenih naroda uvodi svoju.

Rusija, Bogu hvala, ostaje jedina zemlja koja je u stanju da sa lica zemlje za samo nekoliko sati zbriše Citadelu Demokratije. Zbog toga nam ne preti libijski scenario: lideri demokratije mogu biti bilo šta, ali sigurno nisu budale.

A što se tiče religijskog rata, finansiranja ekstremističkih demokratskih sekti, najrazličitijih oskrnavljujućih akcija protiv pravoslavlja – svega toga protiv nas je pripremljeno u izobilju.

Poznato vam je da nisam pravoslavan. Međutim, kada sam pročitao parole sektaškog fanatika koji je sebi zašio usta, prvi put u životu sam ozbiljno poželeo da dam neki prilog Ruskoj pravoslavnoj crkvi.

izvor:  

http://www.fakti.org/rossiya/rusiji-ne-preti-libijski-scenario-jer-moze-da-za-dva-sata-zbrise-citadelu-demokratije#comment-form


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...