Album sećanja na Nikolaja Krasnova u Hramu Sv. Save

BM

Izložba posvećena liku i delu ruskog arhitekte Nikolaja Krasnova pod nazivom „Nikolaj Krasnov - album sećanja“ otvorena je, uz podršku NIS-a, u Kripti Hrama Svetog Save na Vračaru.

U Kripti Hrama Svetog Save na Vračaru svečano je, uz podršku NIS-a, otvorena izložba posvećena liku i delu ruskog arhitekte Nikolaja Krasnova pod nazivom „Nikolaj Krasnov - album sećanja“.

Na izložbi je predstavljen i spomen album arhitekte Nikolaja Krasnova koji je u oblasti arhitekture, urbanizma, enterijera i primenjene umetnosti ostavio značajan trag u izgledu Beograda, ali i brojnih gradova i varoši širom Srbije i Rusije.  Posetioci će do 17. marta imati priliku da u Kripti Hrama bolje upoznaju stvaralaštvo ovog čuvenog ruskog arhitekte, koje predstavlja najreprezentativniji građevinski fond u periodu između dva svetska rata.

Nikolaj-Krasnov

„Kao kompanija koja podržava projekte koji promovišu kulturu, nauku i istinske vrednosti NIS je prepoznao značaj ovog projekta i podržao ga kroz program „Zajednici zajedno“. Posebno smo ponosni što izložba čuva od zaborava dela čuvenog ruskog arhitekte Nikolaja Krasnova, koja predstavljaju sponu dva prijateljska naroda. NIS će i u narednom periodu nastaviti da podržava projekte koji doprinose unapređenju i očuvanju kulturne baštine u našoj zemlji“, rekla je Sanja Lubardić, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa javnošću i komunikacije u NIS-u.

Svečanom otvaranju izložbe i predstavljanju spomen albuma prisustvovali su predstavnici NIS-a, grada Beograda, Srpske Pravoslavne Crkve, Ruske Ambasade u Beogradu, Ministarstva kulture i informisanja, Ruskog doma, Heraldičkog kluba i mnogobrojne zvanice.

Nikolaj-Krasnov

Program „Zajednici zajedno” NIS sprovodi već osam godina sa osnovnim ciljem da se unapredi kvalitet života u lokalnim zajednicama u kojima posluje. Ovaj program  realizuje se u saradnji sa 11 lokalnih samouprava: Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak,  Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Žitište, Kanjiža, Srbobran. Realizacijom projekata unapređuje se rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija i ustanova.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...