Nagrađeni radnici RB „Kolubara”

Izvor:   rbkolubara.rs

Zbog rada na ekstremno niskim temperaturama i ulaganja nadljudskih napora u izvršavanju radnih obaveza, , zaposlenima u proizvodnim pogonima Rudarskog basena „Kolubara” isplaćena je novčana nagrada

U Rudarskom basenu „Kolubara” zbog rada na ekstremno niskim temperaturama i ulaganja nadljudskih napora u izvršavanju radnih obaveza, radi očuvanja elektroenergetske stabilnosti zemlje i obezbeđivanja potrebnih količina struje i uglja, zaposlenima u proizvodnim pogonima isplaćena je novčana nagrada.

Za proizvodne radnike na četiri „Kolubarina” površinska kopa i pogonima za preradu uglja, koji u najtežim uslovima izvršavaju svoje zadatke, izdvojeno je 145 miliona dinara. Ova sredstva isplaćena su uz konačnu zaradu za januar, a zaposleni u proizvodnji su u proseku primili po 20 hiljada dinara. U predlaganju nagrađenih učestvovali su rukovodioci pogona i sindikalnih organizacija.

Zalaganje i napor rudara prepoznati su i od strane zajednice, tako da je zlatnom medaljom za zasluge, povodom Dana državnosti, predsednik Republike Srbije Boris Tadić, odlikovao radnike Rudarskog basena „Kolubara” koji su u vanrednoj situaciji održali stabilno snabdevanje građana električnom energijom.

Inače, u poslednjih nekoliko dana normalizovana je proizvodnja uglja u „Kolubari”. Za TE „Nikola Tesla” dnevno se isporučuje od 85 do 90 hiljada tona lignita.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...