LJUSKA SUNCOKRETA KAO OGREV

Izvor:   Tanjug

Sremska Mitrovica će se od naredne grejne sezone grejati na biomasu

Beogradskom Minelu kotlogradnja poverana je izgradnja kotla na biomasu u Sremskoj Mitrovici, koji će biti gotov do početka nove grejne sezone.

U planu je da se kao energent koristi ljuska od suncokreta iz fabrike Viktorija grupe u Šidu, koja se javlja kao otpad u procesu proizvodnje ulja.

Kada buduća investicija bude realizovana, gas i mazut će se za zagrevanje stambenih, poslovnih i drugih objekata koristiti samo po potrebi.

Direktor Termoelektrane-toplane u Sremskoj Mitrovici u sastavu Privrednog društva ,,Panonske elektrane" Vojislav Savčić rekao je kako je, u međuvremenu, rekonstruisan postojeći kotao na gas i mazut i povena njegova efikasnost.

Sistemom daljinskog grejanja u Sremskoj Mitrovici obuhvaćeno je 3.500 korisnika.

Na magistralni vrelovod u dužini od četiri kilometra koji polazi iz Termoelektrane-toplane, priključeno je više od 90 odsto korisnika daljinskog grejanja.

Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...