Novo ruho Jazak vode

BM

Kao lider na domaćem tržištu naftnih derivata, pored ponude visokog kvaliteta goriva domaće proizvodnje, NIS je usmeren i na dalja ulaganja u unapređenje proizvodnog asortimana, gde posebno mesto sa pravom zauzima Jazak voda, koja se sada potrošačima nudi u novoj ambalaži, sa unapređenim ekološkim karakterisitkama i sa novim vizuelnim identitetom.

Izvorska voda visokog kvaliteta, Jazak voda, koja se već trinaest godina proizvodi i puni u istoimenom pogonu za pijaću vodu, pod okriljem Nacionalnog parka Fruška gora, dobila je novi vizuelni identitet, koji odlikuje savremeni dizajn i unapređene ekološke karakteristike ambalaže.

Visokog kvaliteta i bogatog mineralnog sastava, Jazak voda sa jednog od najčistijih fruškogorskih izvorišta prirodne vode, smeštenog u neposrednoj blizini manastira Jazak u Vojvodini, proizvodi se u skladu sa najvišim tehnološkim, industrijskim, kao i bezbednosnim standardima u ovom segmentu proizvodnje. Kompanija NIS, koja rukovodi proizvodnjom Jazak vode visokog kvaliteta, osim nove odore savremenog dizajna, otišla je korak dalje kada je reč o ambalaži, tako da sada flaširana voda Jazak ima manji čep, koji je lakši, što dodatno doprinosi zaštiti prirodne i životne sredine.

„Čuvena po bogatstvu svog mineralnog sastava i kvalitetu, fruškogorska voda Jazak, dostupna je sada svim potrošačima u novom savremenom pakovanju, koje po svom dizajnu, tehničkim i ekološkim osobinama upotpunjuje njene izvanredne prirodne karakteristike. Kao lider na domaćem tržištu naftnih derivata, pored ponude visokog kvaliteta goriva domaće proizvodnje, NIS je usmeren i na dalja ulaganja u unapređenje  proizvodnog asortimana, gde posebno mesto sa pravom zauzima Jazak voda. Uvereni smo da će sinergija modernog izgleda i tradicije kvaliteta Jazak vode doprineti jačem pozicioniranju i zauzimanju liderske pozicije na domaćem tržištu koju ova voda  svakako zaslužuje“, rekao je ovim povodom Aleksej Černjikov, direktor Bloka Promet u kompaniji NIS novinarima koji su juče obišli pogone za flaširanje Jazak vode.

Cernjikov

Posebnost Jazak vode krije se u izbalansiranom mineralnom sastavu i idealnom odnosu magnezijuma i kalcijuma. Optimalan unos pomenutih minerala, neophodnih za pravilno odvijanje većine procesa u našem organizmu, moguć je samo u razmeri dva prema jedan, koji upravo odlikuje prirodnu mineralnu vodu Jazak. Dodatno, poznatu vodu u novoj modernoj ambalaži, karakteriše i nizak sadržaj natrijuma i suvog ostatka, a sve navedene karakteristike Jazak vode potvrđene su na osnovu rezultata istraživanja sprovedenih u sedam laboratorija u Srbiji.

Fruškogorska Jazak voda modernog izgleda može se naći u svim maloprodajnim objektima kompanije NIS na teritoriji Beograda i Vojvodine, u ambalaži od 0,5 i 1,5 litara. Pored negazirane vode, potrošačima je na raspolaganju i  gazirana Jazak voda koja u svojoj osnovi zadržava sve karakteristike prirodne mineralne vode.

Kompanija NIS usmerena je na jačanje tržišne pozicije brenda Jazak, kao i na širenje proizvodnog portfolia i prodajne mreže ove fruškogorske vode visokog kvaliteta, kako na domaćem, tako i na regionalnom tržištu.

Osnovne karakteristike Jazak vode:

• Nizak sadržaj natrijuma i hlorida (Na+ Cl-)

• Povoljan odnos kalcijuma i magnezijuma (Ca2+/ Mg2+) 2:1

• Kalcijum (Ca2+) je značajan za formiranje i održavanje kostiju, zuba i ćelijskih membrana, za prenošenje nervnih impulsa, u procesima koagulacije krvi, mišićne kontrakcije, srčane aktivnosti. Njegov nedostatak izaziva osteoporozu, oštećenje zuba, kose i noktiju

• Magnezijum (Mg2+) ulazi u sastav kostiju, reguliše propustljivost ćelijskih membrana, učestvuje u neuromuskularnoj transmisiji impulsa i koagulaciji krvi. Nedostatak magnezijuma uzrokuje nervozu, pad koncentracije, vrtoglavicu i migrenozne glavobolje

• Višak kalijuma izaziva stres bubrega, pa i prekid njihovog rada, i zato za svakodnevnu upotrebu ne treba koristiti vodu koja ga ima više od 12 mg/l

• Bikarbonatni joni (HCO3-) koji se nalaze u mineralnim vodama smanjuju kiselost želudačnog soka i povećavaju stvaranje i izlučivanje žuči.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...