DŽIMI HENDRIKS - NAJBOLJI GITARISTA SVIH VREMENA

ML

To je rezultat ankete koju je sproveo muzički magazin Rolings ston
(ilustracija, Džimi Hendriks na koncertu)

Najbolji gitarista svih vremena je Amerikanac Džimi Hendriks (Jimi Hendrix). To je rezultat ankete koju je sproveo autoritativni muzički magazin Rolings ston (Rollinghs Stone) koji, inače, redovno sastavlja rang-liste najboljih albuma, pesama, pevača i muzičara svih vremena. Ova će lista, kako komentariše ovaj magazin, mnogima doneti radost, drugima iznenađenje, a treće će rastužiti.

Odmah iza Hendriksa na listi je još jedan Amerikanac Čak Beri (Chuck Berry), treći je Britanac Džimi Pejdž (Jimmy Page), četvrti Holanđanin Van Halen (Hallen) i peti Englez Džef Bek (Jeff Beck) koji je umro u januaru ove godine.

Najbolje rangirana žena je Amerikanka Sister Roseta Tarp  (Rosetta  Tharpe) koja je na šestom mestu, potom dolazi Džoni Mičel (Joni Mitchell) koja je deveta.

Ne malo ljubitelja muzika razočaraće, na primer, što je Dejvid Gilmor (David Gilmor) iz Pink Flojda (Floyd) tek na 28-om mestu, Erik Klepton na 35-om, Brajan Mej (Brian May) iz Kvina (Queen) na 33-em, D Edž (The Edge) iz U2, na 47-om.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...