UMEŠNI BIZNISMEN MIK DŽEGER SLAVI 80. ROĐENDAN SA IMOVINOM OD PREKO POLA MILIJARDE DOLARA

ML

Osim koncerata i reklama, velike prihode ima i zahvaljući svom raznovrsnom portfoliju investicija. Vlasnik je nekoliko krupnih nekretnina koje se procenjuju na više stotina miliona dolara
(ilustracija, Mik Džeger, prošle nedelje)

Legenda svetskog rokenrola, pevač Roling Stounsa, Mik Džeger (Mick Jagger), slavio je u petak 80. rođendan. Tim povodom agencije navode da njegova imovina prelazi pola milijarde dolara i da je on najbogatiji član ove rok grupe. Odmah iza njega, s ne mnogo manjim imetkom, jeste gitarista Kit Ričards (Keith Richards).

Ukupno članovi ove kapele su vlasnici imovine od najmanje 1,5 milijardi dolara. U svetu slavnih oni i dalje prednjače po bogatstvu među svetskim rok grupama. A među njima u tome prednjači upravo on, tj Mik.

Do ovolikog bogatstva Džeger, međutim, nije došao zahvaljući samo svom muzičkom talentu. On, naime, osim koncerata i reklama, velike prihode ima i zahvaljući svom diversifikovanom portfoliju investicija. Vlasnik je nekoliko krupnih nekretnina koje se procenjuju na nekoliko stotina miliona dolara. Među najzanimljivije spada zamak na jugu Francuske koji je pripadao svojevremeno ministru finansija Luja XVI. Poznata je i vila na privatnom ostrvu Mistik (Mustique). Džeger je još 2006. zakupio i susednu vilu na tom ostrvu za nešto manje od četiri miliona dolara godišnje.  

Osim nastupa s "Rolinstonsima", frontmen "Kamenja" se posvećuje i drugim profesijama. Na primer, 1970. je debitovao u kultnom prozorišnom komadu "Predstavljanje" u kojoj je igrao Tarnera (Turner). U poslednje vreme "pomerio" se od uloge iza kamere, do producentskog posla. Njegova producentska kompanija "Džeged films" (Jagged films) stoji iza značajnih filmova kao što su "Enigma" i Get On Up tj Slučaj Džemsa Brauna (James Brown). Najviše je zaradio na filmu "Žene, scenaristkinje, producentkinje i režiserke“ Dijane Ingliš (Diana English). Samo na ovome filmu zaradio je više od 50 miliona dolara!

Velike prihode Džeger ima i od reklama i od saradnje s drugim nosiocima posla. Prvi put mu je to pošlo za rukom još na početku 60-ih godina prošlog veka. Tada je još uvek nepoznata grupa "Roling Stouns" snimila muzički deo tv reklame za omiljene cerealije Rajs Krispis (Rice Krisepies) firme „Kelogs“ (Kellogs).

Nekoliko godina kasnije firme su već plaćale velike pare da bi se u reklamama za njihove produkte čuo na sekunde-dve neki od hitova "Kamenja". Hit nad hitovima "Setisfekšn" (Satisfaction) je doneo najveće prihode... Drugi hitovi su bili pozadina reklama, na primer, za poznate grickalice, za prodaju čuvenih farmerki "Levis" ...

No, ne reklamira samo Džeger, nego i njegova deca koja su stekla jake pozicije u ovom poslu. Džeger i ostalo "kamenje" su, uostalom, u tome bili još onda ispred "Buba" tj "The Beatles"...


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...