„Godine uzleta“ za prava deteta

Na dobrotvornom koncertu povodom 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta nastupili su hor „Kolibri“, violinisti Nemanja Radulović i Stefan Milenković, sa pratećim muzičarima. Kompanija NIS podržala UNICEF-ov program „Godine uzleta“.

Kompanija NIS odazvala se pozivu UNICEF-a u Srbiji i podržala dobrotvorni gala koncert održan povodom 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta. Celokupni prihod od prodaje ulaznica biće preusmeren za podršku programu predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Srbiji, pod nazivom „Godine uzleta“ u okviru kog će 10 predškolskih ustanova u Srbiji biti opremljeno nameštajem i didaktičkom opremom.

Takođe, Klub volontera NIS-a organizovao je i druženje zaposlenih sa decom. Pred koncert, u foajeu Sava centra, članovi Kluba volontera NIS-a su kroz tematske igrice, crtanje na platnu i komunikaciju sa mališanima preneli još jednu poruku NIS-ovih volontera o važnosti razvoja dece za budućnost naše zemlje.

Na koncertu je nastupio hor Kolibri sa specijalnim gostima Nemanjom Radulovićem i Stefanom Milenkovićem sa pratećim muzičarima.

nis

Simbolično nazvan „Godine uzleta”, program predstavlja nove osnove programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja koje prepoznaju značaj predškolskog doba u razvijanju sposobnosti za celoživotno učenje. Cilj ovog programa je da unapredi kvalitet predškolskog obrazovanja u Srbiji i pomogne deci da steknu veštine neophodne za moderno doba.

NIS, u skladu sa titulom jedne od najodgovornijih domaćih kompanija, izuzetno veliku pažnju posvećuje filantropskim aktivnostima, kao i razvoju volonterizma kod zaposlenih. To dokazuje činjenica da je 2018. godine formalno osnovan „Klub volontera“ koji okuplja veliki broj zaposlenih, koji žele da se uključe u planiranje, osmišljavanje i realizaciju volonterskih akcija. Akcijama korporativnog volonterizma kompanija motiviše svoje zaposlene, podstiče ih na angažovanje i razvija osećaj zajedništva omogućavajući im da se uključe u aktivnosti koje doprinose ostvarivanju širih društvenih ciljeva. U akcijama Kluba volontera, zaposleni doniraju svoje vreme ili znanje, a u fokusu su aktivnosti usmerene na socijalno ugrožene kategorije, decu i omladinu, ekologiju i zaštitu životne sredine.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...