KONCERTI U PETOJ BEOGRADSKOJ

Lidija Jakšić

Svake poslednje srede u mesecu BELEF centar organizuje programe poezije i muzike na Kamernoj sceni Pete beogradske gimnazije

Od 31. oktobra, svake poslednje srede u mesecu tokom sezone 2007/ 2008, sa početkom u 20:30 časova, BELEF centar organizuje niz programa poezije i muzike na Kamernoj sceni Pete beogradske gimnazije pod nazivom ''NEZABORAVLJENI". Ovi koncerti će se održavati zahvaljujući donaciji klavira "Petrof", koji je Belef centru poklonila majka kompozitorke Ksenije Zečevic, g-đa Ada Gergeta-Zečević.

belef1

Stoga je prvi koncert, održan u sredu 31. oktobra u 20:30h bio posvećen Ksenijinim kamernim, klavirskim i vokalnim delima koja su, mnoga premijerno, izveli istaknuti umetnici Aleksandar Serdar, klavir, Ljubiša Jovanović, flauta, Miloš Petrović, violina i Dragana Jugović del Monako, mecosopran.

belef2

Ciklus "Nezaboravljeni" promoviše stvaralaštvo domaćih umetnika, najčuvenijih pesnika 20. veka, kompozitora klasične, klavirske i kamerne muzike. Na sledećem koncertu, 28. novembra 2007. u 20.30h sviraće se muzika Logara, Miloševića, Slavenskog, Manojlovića, Konjovića i Biničkog, a čitaće se poezija V. P. Disa.

U programu će učestvovati: Ivan Dinić, klavir, Dušan Trbojević, klavir, Jasmina Trumbetaš Petrović, sopran i Nevena Živković, klavir, a poeziju će kazivati glumci Sonja Damjanović i Tihomir Stanić.

Direktor projekta u organizaciji BELEF centra i Pete beogradske gimnazije je Milena Stojićević, a urednik programa je dr Branka Radović, muzikolog i muzički kritičar "Politike".


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...